Deja a devenit primul producător mondial de telefoane

Huawei întrece Samsung şi Apple şi devine primul producător mondial de telefoane mobile.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Huawei a depăşit Samsung şi Apple în al doilea trimestru din 2020 şi a devenit pentru prima dată în istorie cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, scrie CNBC.

Majoritatea vânzărilor au venit din China de vreme ce afacerile pe plan internaţional au suferit în urma restricţiilor impuse de Statele Unite.

Producătorul chinez a vândut în trei luni 55,8 milioane de device-uri, cu 5% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare Canalys. Între timp, Samsung a vândut 53,7 milioane de smartphone-uri, în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Este pentru prima dată când vânzările din cadrul Huawei ating primul loc la nivel mondial, însă analiştii nu sunt convinşi că producătorul chinez îşi va menţine poziţia pentru mult timp.

Compania a vândut aproape 70% din telefoane pe teritoriul Chinei în al doilea trimestru. Între timp, vânzările către pieţele internaţionale au scăzut între aprilie şi iunie cu 27% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Europa, o regiune cheie pentru Huawei, cota de piaţă a scăzut până la 16% faţă de 22% în 2019, compania fiind întrecută la capitolul vânzări de Samsung şi Apple.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 21 februarie – apare o reușită după lungi așteptări, vin și bani pentru o zodie

Horoscop 21 februarie - o zi cu dezvăluiri. O să aflăm lucruri la care nu ne-am fi așteptat, și poate și noi vom fi în situația de a face unele mărturisiri forțați de împrejurări. PEȘTI Se poate să primiți o ofertă de lucru, și dacă vreți...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

Ilan Șor: ”Guvernarea PAS și Maia Sandu transformă Moldova într-o colonie NATO”

Ilan Șor subliniază autoritățile de la Chișinău “au demonstrat acest fapt prin întâlnirea șefului Comitetului NATO și salutarea aplicațiilor lor în țara noastră”. Politicianul a criticat conducerea țării că reduce cheltuielile sociale, inclusiv pentru pensionari, dar cresc cheltuielile pentru armată. Autoritățile actuale, reprezentate de Sandu și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica