Orban refuza să vină la Chișinău și numește moldovenii un popor vremelnic

spot_img

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni – Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român. Prim-ministrul a subliniat că gazoductul Ungheni- Chişinău este o investiţie de suflet a României pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: “O investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect”.

Amintim că premierul Ion Chicu, a anunţat că inaugurarea gazoductului se va face pe 27 august, de Ziua Independentei. El l-a invitat la eveniment şi pe prim-ministru României, Ludovic Orban.

„Aduc mulțumiri Guvernului și poporului român pentru investițiile și suportul oferite în construcția acestui obiectiv care merită inaugurat în cadrul unui eveniment frumos. Pe 27 august este sărbătoare mare, cu această ocazie am remis premierului român, dlui. Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională”, a precizat Ion Chicu, exprimând speranța că operatorul intern în scurt timp va aproviziona țara cu gaze naturale, inclusiv prin intermediul acestui Gazoduct.

Menționăm că pe fonul protestelor agricultorilor, organizat de PPDA, Andrei Nastase, liderul partidului are o consultare permanentă cu ambasadorul român, Daniel Ioniță.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica