Personal sunt împotriva traseismului politic

Orban, după ce PNL a transferat zeci de primari de la PSD: Personal sunt împotriva traseismului politic/ Traseismul politic, din păcate, nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele

„Traseismul politic, din păcate, nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele, sunt exemple notorii”, spune liderul liberal.

„Personal sunt împotriva traseismului politic. (…) Au mai fost accidente, nu a fost decizia mea. În câteva judeţe a fost această decizie. Din cei care au venit, cei mai mulţi au fost în PNL, au fost luaţi aproape cu japca prin Ordonanţa aia 55 când era la guvernare PSD. Traseismul politic din păcate nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele, sunt exemple notorii”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

El a dat ca exemplu faptul că la Giurgiu candidatul PSD este fostul preşedinte al filialei municipale a PNL, iar la Roman fostul edil PNL a trecut la PSD, aşa cum la Iaşi candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean este trecut de la PNL la PSD.

„Sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că ţin la Partidul Naţional Liberal, ci pentru că estimează că PNL va guverna în următorii patru ani şi ca să aibă o relaţie mai bună cu zona guvernamentală, accesul la fonduri guvernamentale. Eu le-am transmis la toţi următorul mesaj: nu există subiectivism în alocarea de fonduri, trebuie să-şi pregătească proiecte pe fonduri europene, spre exemplu”, a adăugat primul ministru.

Orban a amintit că PNL a schimbat, în timp ce se afla la guvernare legea care interzice schimbarea partidului de către primari şi consilierii locali în timpul mandatului, el arătând că în opinia sa acest act normativ ar trebui completat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *