Sturza îi oferă șansa lui Filat să revină cu o replică bună

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ion Sturză vrea să-l ”pună la punct” pe Filat pentru ca acesta să nu-i afecteze procesul politic a Maiei Sandu. Astfel, Sturza recurge la amintiri intime ca să-și argumenteze sentimental mesajul denigrator. Este o strategie specifică lui. Nu poți să ai încredere într-o comunicare cu Sturza, pentru că oricând poate să te toarne public.

”Dragă Vlad, începe Sturza păprintește, ca un mentor.
zilele acestea am vizitat locurile unde mulți ani în urmă am discutat împreună asupra lansării tale în politică. Trebuie să recunosc că de la bun început am fost sceptic. Nu că nu aș recunoaște capacitățile tale organizaționale excepționale, abilitatea de a comunica și că iubești Moldova. Nu! Un lucru mă făcea să fiu reticent – dorința ta și a familiei tale de a „trăi frumos”. Evident, nu este un păcat! Nu este un păcat, dacă acest trai frumos și îmbelșugat este rezultatul munci și de ce nu?, a unui pic de noroc. Tu ai avut și una, și alta.
Dar…

Orban nu o mai susține pe Maia Sandu

Aceasta i-a oferit șansa ca Vlad Filat să revină cu un mesaj consistent și cu aluzii despre locul unde are nevoie de periuța de dinți sau alte sotii a lui Sturza de INCON, răscumpărarea obligațiunilor de la Gazprom sau privatizarea Rompetrol de către kazahi (discuțiile pe care le-am avut cu Nazarbaev și fostul premier kazah au fost foarte interesante la acest subiect).

Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia…Aspirațiile de guru moldav al bunului meu prieten Ion Sturza i-au deschis apetitul pentru pălăvrăgeală și s-a trezit ca de pe însoritele plaje grecești să-mi dea lecții și sfaturi pe care eu ar trebui să le urmez precum turcii pe Mahomed.Și pentru că zeul Polemos îi bântuie vacanța linistită, aș vrea să-i amintesc că spre deosebire de el, eu am dat țării acesteia o șansă, atât cît m-a dus mintea și sufletul, dar nu galoși în loc de salarii. În cei aproape patru ani cât am condus guvernul, în Republica Moldova s-au întâmplat lucruri importante, spre deosebire de cele 9 luni în care ai fost tu la guvern, din care au rămas în memoria colectivă doar ciubotele de cauciuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.