Toți impostorii sunt promovați în funcții importante

Premierul Ludovic Orban își consolidează echipele locale pentru alegerile locale din Romania care vor avea loc pe data de 27 septembrie. Astfel, atrag totți activiștii traseiști de pe la PSD sau de pe la alte partide.

Presa scrie cum la PNL s-a găsit… jumătate de PSD – PNL a racolat la greu parlamentari sau aleși locali de la PSD chiar în prag de alegeri locale. De altfel, PSD a depus și o plângere la DNA în acest sens, acuzând PNL de șantaj. Per total, PNL a preluat de la PSD sau alte formațiuni politice nu mai puțin de 52.704 de aleși locali, dintre care aproximativ 3.300 sunt primari. Dintre aceștia, 498 candidează pentru posturi de primari după ce au candidat anterior la locale din partea altor partide. 225 de la PSD, fix 100 de la ALDE. De asemenea, 6.259 candidați care au fost la alte partide, din care aproximativ 2.200 de la PSD și aproximativ 1.000 de la ALDE.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Un lider politic internațional o pune jos pe Maia Sandu

Amintim că că și Iohannis și Orban sunt mari beneficiari de pe urma PSD: Iohannis a beneficiat de negocierile lui Adrian Năstase pentru ”Sibiu – capitală europeană”” și de fondurile guvernamentale pentru dezvoltarea Sibiului, date de același premier ”penal”.

Orban nu o mai susține pe Maia Sandu

Orban a fost numit ministru în urma susținerii de către PSD a guvernului PNL, contra lui Băsescu. De asemenea, cele 2 partide au colaborat în repetate rânduri – aceasta fiind poate cea mai clară dovadă a ipocriziei de azi.

Iulian Fota este directorul general al Institutului Diplomatic Român a venit cu o reacție pe Facebook.

”Chiar nu intelege nimeni la PNL ca toate numirile astea neinspirate, toti impostorii promovati pe functii importante suprapune tot mai mult partidul pe PSD ? Chiar nu vede nimeni ca intelectualitatea care mai avea asteptari de la acest partid istoric fie intoarce spatele politicii si se refugieaza in supravietuiri individuale fie emigreaza spre USR-Plus, pentru a-si salva sperantele !

Asa a murit PNTCD, fugind toti la guvernare, ca sa prinda cate ceva si lasand partidul, ca gandire si organizare , de izbeliste. Toti si-au trait prezentul , omorandu-si viitorul.

Asta vrea PNL, sa se lupte cu PSD pe electoratul sarac si needucat ? Inteleg ca asta poate asigura ceva timp dar nu electoratul asta poate impinge tara inainte. Istoric, Romania a fost aparata cu taranii , care au dus greul razboaielor dar a fost dezvoltata cu intelectualii, cu burghezia si bancherii. Ori acum , inainte de orice , Romania are nevoie de dezvoltare, are nevoie de rezolvarea problemelor sale structurale.

Occidentul, inclusiv Romania, trebuie sa faca un salt civilizational. Suprapunerea mai multor evolutii epocale, de la geopolitica la mediu si tehnologie, obliga la adaptare. Daca aliatii fac saltul si noi nu, cam cum arata datele din teren, vom ramane iar de caruta, subdezvoltati si vulnerabili la agresiuni externe.

De la PSD nu mai astept de mult nimic, dar nici PNL nu poate oferii tarii altceva decat campioni la table si oameni cu bacalaureatul luat
la 32 de ani ? In ce univers , mediocri au fost vreodata capabili sa salveze o tara?

P.S. Nu sunt membru PNL dar mi-ar place sa vad ca singurul partid istoric din Europa Centrala se ridica la inaltimea obligatiilor istorice. Lucru ce ar ajuta Romania si pe noi toti. Postarea mea este una civica, nu politica”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Barack Obama sare în ajutorul lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump

Fostul președinte american Barack Obama sare în ajutor lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump, potrivit CNN. Obama va contribui, printre altele, la motivarea tinerilor americani, în special a alegătorilor de culoare și latino-americani, considerați un punct slab al candidaturii lui Biden. Barack...

Un copil din şase este victima hărţuirii cibernetice, arată OMS ce vizează și Moldova

Aproximativ 16% dintre copii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani declară că au fost hărţuiţi online (cyberbullying) în 2022, un bilanţ în creştere din 2018, arată un studiu publicat miercuri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP. ”Acest raport este un...

Procesul împotriva șefei Găgăuziei va ajunge săptămâna viitoare în instanță

Veronica Dragali a declarat că procurorul care se ocupă de acest caz se află în etapa finală a procesului de sesizare a avocaților și a acuzaților. Acuzațiile împotriva bașkanului (șeful) autonomiei găgăuze a Moldovei, Evghenia Guțul, vor fi aduse în fața instanței săptămâna viitoare, a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica