Miza este un consens larg în Parlament

spot_img

Premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că săptămâna aceasta își va reîncepe activitatea Parlamentul, iar în cadrul primei ședințe deputații urmează să dezbată și să aprobe mai multe proiecte de legi înaintate de Guvern.

E o ședință foarte importantă, pentru că urmează a fi discutate și aprobate acele proiecte de legi, care au fost aprobate în Guvern săptămâna trecută. Aici mă refer la pachetul de amendamente legislative legate de programul nou cu Fondul Monetar Internațional, rectificarea bugetului de stat, modificări la Codul penal, așa-numitul pachet agricol”, a conchis Ion Chicu.

„De modul cum vor fi aprobate proiectele, depinde mai departe situația financiară a țării pentru perioada următoare. Sperăm că se va manifesta responsabilitate”, a declarat Ion Chicu.

În urma rectificărilor la buget va fi suplimentat sistemul educației cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care, 105 milioane vor fi distribuite pentru salarii suplimentare pedagogilor, iar alte 31 de milioane lei vor fi utilizate pentru dotarea școlilor cu materiale antiepidemice.

Va fi suplimentat și suportul bănesc pentru cei 660 de pensionari care primesc mai puțin de 3000 de lei lunar. Așadar, începând cu 1 octombrie se va face o indexare cu cca 3% a pensiilor.

Prim-ministrul a menționat și necesitatea alocării surselor financiare și localităților din preajma Chișinăului în scopul identificării soluțiilor de management a deșeurilor solide.

Premierul și-a exprimat îngrijorarea despre situația din agricultură, care se complică și mai mult din cauza lipsei precipitațiilor: „Asta înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. De aceea Guvernul pregătește de pe acum un program pentru a asigura securitatea alimentară a țării”, a subliniat prim-ministrul.

Guvernul pregătește un nou program de susținere pentru agricultori. Premierul Ion Chicu a declarat, după ședința de lucru de la Președinție, că seceta care persistă ar putea afecta și roada anului viitor, de aceea se impune un nou program care să asigure securitatea alimentară a țării, anunță NTV.

”Lipsa de precipitații înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. La sfârșitul lui septembrie, agricultorii trebuie să semene deja grâul pentru anul viitor, iar în condițiile când nu sunt precipitații de atâtea luni și lucrarea terenurilor este complicată”, a spus premierul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

BREAKING NEWS! Merele din Moldova sunt interzise în Federația Rusă

Merele din Republica Moldova, interzise din nou în Federația Rusă din 4 decembrie, a anunțat instituția de stat de la Moscova, responsabilă de domeniul respectiv. Serviciul Federal pentru Supravegherea Sanitară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) a emis un anunț oficial prin care revine la restricțiile...

Ilan Șor: Gazul se află practic la graniță, dar autoritățile refuză să-i permită să treacă din cauza lipsei dorinței de a ușura viața oamenilor

Ilan Șor declară ca autoritățile demonstrează încă o dată că sunt împotriva poporului și acționează ilegal. Vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor. Iarna pentru locuitorii Găgăuziei și instituțiile autonomiei ar fi putut începe cu prețuri reduse la gaz - 10 lei pe metru cub....

Ion Chicu: Suma alocată pentru drumuri este de 2 ori mai mică decât în 2020 și asta pentru ca Maia Sandu să-și satisfacă țâfna

Ex Prim-ministrul, Ion Chicu, declară că pentru ca Maia Sandu să-și satisfacă "poftele", țâfna în afară de majorarea impozitelor, va mai împrumuta și aproape 16 miliarde de lei ... Potrivit lui Ion Chicu, suma alocată pentru întreținerea și reparația drumurilor în 2024 este mai mică...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica