Miza este un consens larg în Parlament

Premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că săptămâna aceasta își va reîncepe activitatea Parlamentul, iar în cadrul primei ședințe deputații urmează să dezbată și să aprobe mai multe proiecte de legi înaintate de Guvern.

E o ședință foarte importantă, pentru că urmează a fi discutate și aprobate acele proiecte de legi, care au fost aprobate în Guvern săptămâna trecută. Aici mă refer la pachetul de amendamente legislative legate de programul nou cu Fondul Monetar Internațional, rectificarea bugetului de stat, modificări la Codul penal, așa-numitul pachet agricol”, a conchis Ion Chicu.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„De modul cum vor fi aprobate proiectele, depinde mai departe situația financiară a țării pentru perioada următoare. Sperăm că se va manifesta responsabilitate”, a declarat Ion Chicu.

În urma rectificărilor la buget va fi suplimentat sistemul educației cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care, 105 milioane vor fi distribuite pentru salarii suplimentare pedagogilor, iar alte 31 de milioane lei vor fi utilizate pentru dotarea școlilor cu materiale antiepidemice.

Va fi suplimentat și suportul bănesc pentru cei 660 de pensionari care primesc mai puțin de 3000 de lei lunar. Așadar, începând cu 1 octombrie se va face o indexare cu cca 3% a pensiilor.

Prim-ministrul a menționat și necesitatea alocării surselor financiare și localităților din preajma Chișinăului în scopul identificării soluțiilor de management a deșeurilor solide.

Premierul și-a exprimat îngrijorarea despre situația din agricultură, care se complică și mai mult din cauza lipsei precipitațiilor: „Asta înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. De aceea Guvernul pregătește de pe acum un program pentru a asigura securitatea alimentară a țării”, a subliniat prim-ministrul.

Guvernul pregătește un nou program de susținere pentru agricultori. Premierul Ion Chicu a declarat, după ședința de lucru de la Președinție, că seceta care persistă ar putea afecta și roada anului viitor, de aceea se impune un nou program care să asigure securitatea alimentară a țării, anunță NTV.

”Lipsa de precipitații înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. La sfârșitul lui septembrie, agricultorii trebuie să semene deja grâul pentru anul viitor, iar în condițiile când nu sunt precipitații de atâtea luni și lucrarea terenurilor este complicată”, a spus premierul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica