Slusari: Spre marea mea rușine, eu credeam că Chicu a retras, dar legea a fost retrasă de ai noștri

Guvernul condus de Maia Sandu se face vinovat de faptul că agricultorii din țara noastră nu-și pot vinde marfa în rețelele de magazine mari. O recunoaște chiar deputatul Platformei DA, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, notează Subiectulzilei.

În cadrul unei întrevederi cu fermierii din satul Cărpineni, Hâncești, Slusari a povestit că anume cabinetul de miniștri al Blocului ACUM a retras din Parlament proiectul de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor 50 la sută din produse să fie autohtone. Decizia Maiei Sandu a fost una în favoarea marilor importatori străini.

A lăsat funcția de deputat pentru a deveni animator

„Când noi am venit la guvernare, cinci luni s-a… de fiecare dată puneam întrebarea, când votăm? Ăi, nu votăm, că UE, că probleme, că nu știu ce… Spre marea mea rușine, trebuie să spun că, cu două săptămâni înainte de a fi demis guvernul Blocului ACUM ei au retras această lege din Parlament. Eu credeam că Chicu a retras și făceam gălăgie, dar când am aflat cine a retras, nu am mai făcut mare gălăgie, dar legea a fost retrasă de ai noștri”, a declarat Slusari, min 3.55 din video.

Tusk o mai pune odata jos pe Maia Sandu

Amintim că proiectul de lege care vine să apere interesele producătorilor locali a fost votat în prima lectură de legislativul precedent. Anul trecut, Guvernul condus de Maia Sandu a retras documentul din Parlament, înainte de a fi votat în lectura finală. La insistența șefului statului, Igor Dodon, documentul a fost retransmis în Legislativ.

Aliona Mandatii recunoște ”Da, dl Stanislav Pavlovschi,e asa,atunci eu eram foarte suparata cand am aflat ca ME Branzan a retras proiectul fiindca pe noi pomicultorii ne afecteaza foarte tare.Si UE nu a impus aceste conditii,e la discretia Guvernului,principalul este sa nu interzica importul in Tara,insa totusi Branzan cu suportul desigur a M.Sandu nu au mișcat nici un deget in sustinerea producatorilor locali.Atunci am tacut cu totii,nu am vrut sa aprindem spiritele,doar ca pfocesatorii cunosc asta si ne intreaba si în prezent de ce nu neam revoltat.
Si ca rezultat atrageti atentia ca astazi in magazinele noastre se vand mere Poloneze,franceze cu 29 lei kg.
Si nu doar de fructe este vorba,ci de toate produsele,nici un pic de sustinere pentru producatorii autohtoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *