Un lider politic internațional o pune jos pe Maia Sandu

După intervenția publică în treburile interne, când Donald Tusk și-a anunțat deschis susținerea pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale, astăzi îi mai ridiculizează odata pe alți membri PPE din Moldova. Este vorba de Vlad Filat PLDM și Năstase de la PPDA care nu sunt de acord să se insiste pe o singură candidatura.

După cum relatează 24h.md, președintele PPE Donald Tusk a adresat un mesaj liderilor PLDM, PPDA și PAS prin care îi cheamă să-și unifice forțele la alegerile prezidențiale din acest an.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Durerea Maiei Sandu se trage din 2016

„Aș dori să-mi exprim sprijinul față de partidele PPE din Moldova – PLDM, PPDA și PAS – în special pentru această perioadă. PPE apreciază foarte mult unitatea și cooperarea de care ați dat dovadă, în ciuda diferențelor, în timpul mai multor campanii electorale din ultimii ani. Astăzi, din nou, și mai ales în acest moment crucial, trebuie să rămâneți pe această cale și familia PPE vă va oferi în continuare sprijinul său politic complet”, a transmis Tusk.

În scrisoare se mai spune că PPE va oferi tot sprijinul pentru un candidat comun la acest scrutin.

„Trebuie să acționăm ca o singură echipă și să uităm de diferențele și ambițiile de dragul poporului moldovenesc”, se mai arată în mesaj.

Stanislav Pavlovschi a venit cu o reacție și a spus că ”dupa ceea ce el deschis a sustinut deja pe un candidat, indemnul de azi ca trebuie de inaintat cel mai putenic candidat, nu este credibil! Este o forma camuflata de a o impinge pe Maia inainte pe o cale care nu este tocmai democratica. Cel mai puternic candidat se identifica in primul tur! Alte cai nu au nimic in comun cu un proces electoral democratic! Parerea mea!”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica