Un lider politic internațional o pune jos pe Maia Sandu

După intervenția publică în treburile interne, când Donald Tusk și-a anunțat deschis susținerea pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale, astăzi îi mai ridiculizează odata pe alți membri PPE din Moldova. Este vorba de Vlad Filat PLDM și Năstase de la PPDA care nu sunt de acord să se insiste pe o singură candidatura.

După cum relatează 24h.md, președintele PPE Donald Tusk a adresat un mesaj liderilor PLDM, PPDA și PAS prin care îi cheamă să-și unifice forțele la alegerile prezidențiale din acest an.

Durerea Maiei Sandu se trage din 2016

„Aș dori să-mi exprim sprijinul față de partidele PPE din Moldova – PLDM, PPDA și PAS – în special pentru această perioadă. PPE apreciază foarte mult unitatea și cooperarea de care ați dat dovadă, în ciuda diferențelor, în timpul mai multor campanii electorale din ultimii ani. Astăzi, din nou, și mai ales în acest moment crucial, trebuie să rămâneți pe această cale și familia PPE vă va oferi în continuare sprijinul său politic complet”, a transmis Tusk.

În scrisoare se mai spune că PPE va oferi tot sprijinul pentru un candidat comun la acest scrutin.

„Trebuie să acționăm ca o singură echipă și să uităm de diferențele și ambițiile de dragul poporului moldovenesc”, se mai arată în mesaj.

Stanislav Pavlovschi a venit cu o reacție și a spus că ”dupa ceea ce el deschis a sustinut deja pe un candidat, indemnul de azi ca trebuie de inaintat cel mai putenic candidat, nu este credibil! Este o forma camuflata de a o impinge pe Maia inainte pe o cale care nu este tocmai democratica. Cel mai puternic candidat se identifica in primul tur! Alte cai nu au nimic in comun cu un proces electoral democratic! Parerea mea!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *