Un lider politic internațional o pune jos pe Maia Sandu

spot_img

După intervenția publică în treburile interne, când Donald Tusk și-a anunțat deschis susținerea pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale, astăzi îi mai ridiculizează odata pe alți membri PPE din Moldova. Este vorba de Vlad Filat PLDM și Năstase de la PPDA care nu sunt de acord să se insiste pe o singură candidatura.

După cum relatează 24h.md, președintele PPE Donald Tusk a adresat un mesaj liderilor PLDM, PPDA și PAS prin care îi cheamă să-și unifice forțele la alegerile prezidențiale din acest an.

Durerea Maiei Sandu se trage din 2016

„Aș dori să-mi exprim sprijinul față de partidele PPE din Moldova – PLDM, PPDA și PAS – în special pentru această perioadă. PPE apreciază foarte mult unitatea și cooperarea de care ați dat dovadă, în ciuda diferențelor, în timpul mai multor campanii electorale din ultimii ani. Astăzi, din nou, și mai ales în acest moment crucial, trebuie să rămâneți pe această cale și familia PPE vă va oferi în continuare sprijinul său politic complet”, a transmis Tusk.

În scrisoare se mai spune că PPE va oferi tot sprijinul pentru un candidat comun la acest scrutin.

„Trebuie să acționăm ca o singură echipă și să uităm de diferențele și ambițiile de dragul poporului moldovenesc”, se mai arată în mesaj.

Stanislav Pavlovschi a venit cu o reacție și a spus că ”dupa ceea ce el deschis a sustinut deja pe un candidat, indemnul de azi ca trebuie de inaintat cel mai putenic candidat, nu este credibil! Este o forma camuflata de a o impinge pe Maia inainte pe o cale care nu este tocmai democratica. Cel mai puternic candidat se identifica in primul tur! Alte cai nu au nimic in comun cu un proces electoral democratic! Parerea mea!”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica