Începe procesul de dizolvare a Parlamentului populist

Parlamentul a adoptat săptămâna aceasta proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020, în două lecturi.

Totuși, deputații au venit cu foarte multe amendamente care prevedeau cheltuieli fără acoperire financiară sau se solicta tăierea bugetului destinat infrastructurii drumurilor sau destinate altor categorii sociale – medici, profesori sau pensionari.

Premierul Ion Chicu constată că populismul din Parlament a devenit mai grav ca virusul și seceta. ”Am avut prima ședință a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul și seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate. Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”, a declarat Ion Chicu.

Și Președintele Igor Dodon a declarat că Parlamentul actual trebuie dizolvat. “Acest Parlament nu corespunde votului cetățenilor. Trebuie elaborate așa mecanisme, încît după inaugurarea președintelui, primul decret să fie cu privire la dizolvarea Parlamentului și anunțarea anticipatelor. În acest scop, procesul de dizolvare al Legislativului trebuie inițait în cel mai scurt timp, chiar în următoarele săptămîni”, a spus Igor Dodon.

O nouă majoritate parlamentară poate fi formată din deputații Maiei Sandu, Candu, Șor, Nastase și Filip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *