CEC sesizează SIS și MAI pentru a verifica veridicitatea datelor

Deja 60.030 cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), s-au înregistrat prealabil, în vederea participării la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală. Totodată, CEC informează că, din numărul total de solicitări, 2.819 au fost făcute pe suport de hârtie, transmite Știri.md.

În acest context, Comisia anunță că a sesizat Serviciul Informații și Securitate (SIS) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă, depuse atât în formă scrisă, cât și online.

”Amintim că rezultatele înregistrării prealabile, informațiile despre numărul de alegători care au participat la scrutinul organizat în circumscripția națională, precum și informațiile obținute de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la autoritățile competente ale țărilor de reședință reprezintă criteriile de bază care stau la baza deciziei despre organizarea deschiderii secțiilor de votare de peste hotare.

Conform prevederilor legale, secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până la 26 septembrie curent”, se arată în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.