Chicu: „Unele decizii ale acestei Curți ne costă peste 6 miliarde de lei”

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat în cadrul ședinței de Guvern de astăzi că ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a trebuit să zboare la Strasbourg pentru a găsi soluții, după ce Curții Constituțională (CC) a avizat negativ proiectul de Guvern privind modificarea și completarea Constituției.

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a trebuit să zboare de urgență la Strasbourg. Este consecința deciziei de ieri a Curții Constituționale”, a anunțat Premierul.

În privința proiectul de modificare a Constituției care are ca obiectiv reforma veridică a sistemului justiției. După ce am obținut avizul pozitiv de la Consiliul Europei, Comisia de la Veneția, de la partenerii de dezvoltare, după ce acest proiect aprobat și susținut de partenerii externi, a fost inclus în unele acorduri de finanțare a Republicii Moldova, ne-am pomenit în situația când nu poate fi promovat mai departe așa cum am convenit cu partenerii de dezvoltare”, a comentat Ion Chicu.

Oficialul a mai spus că Fadei Nagacevschi „se află acum la Strasbourg pentru a discuta situația și a identifica o soluție despre cum să continuăm cu reforma justiției atât de mult solicitată, dar de fiecare dată blocată de unii. Sper că revine în doua trei zile cu o soluție”.

„Nu comentăm decizia CC, doar vreau să spun că unele decizii ale acestei Curți ne costă bugetul de stat mai mult de 6 miliarde de lei”, a menționat șeful Executivului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.