Educația Maiei Sandu și bătrânii ”idioți”

Lidera PAS care a fost Ministrul al Educației, cu vice ministru al Educație Igor Grosu, dar și cu Liliana Nicolaescu-Onofrei la Ministerul Educației în Guvernul condus de ea, ține apărarea unui profesor de la Ocnita care promovează un limbaj indecent printre elevi, vorbindu-le despre ”pivă”, ”devocichi” și politică.

Un lider politic, candidat la presidentie, fost ministru al educatie, alături de colegii săi care la fel au fost prin ministerul educatiei, apără și promovează în școli profesori care cultivă o atitudine umilitoare față de generatia mai in vârstă.

Boris Cușnir, profesorul scandalagiu de la un liceu din orașul Ocnița, care la o lecție de educație fizică le spunea elevelor să o voteze pe Maia Sandu și că persoanele de peste 70 de ani sunt “idioți” pentru că votează altfel, este consilier raional din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. La fel, acesta este și unul din liderii raionali ai formațiunii conduse de Maia Sandu.

După apariția înregistrării video scandaloase, secretarul general al PAS, Igor Grosu, i-a luat apărare profesorului printr-un mesaj plasat pe o rețea de socializare. În opinia lui Grosu, care a fost viceministru al Educației, comportamentul profesorului de la Ocnița nu este o problemă. Subalternul Maiei Sandu chiar a salutat această discuție, despre “viitorul incert al copiilor”.

„Pe mine asta mă enervează, că idioții ăștia de 78-80 și ceva de ani, altfel nu le poți zice, se duc și votează și hotărăsc soarta voastră. Iaca ei hotărăsc soarta voastră pe cel puțin patru ani înainte. Da ăștia, ai voștri, de 18, 19, 20 de ani, în ziua alegerilor, o să iasă la șașlâc”, spune profesorul în discuția cu elevii.

“Iată ei (persoanele în etate n.r.) hotărăsc soarta voastră pentru cel puțin 4 ani înainte. Dar aceștia, ai noștri, „tipa” voi, de 18-25 de ani în ziua aceea, când vor fi alegerile, vor ieși la „șașlîc”, la picnic, la „pivă”, la „devociki”, o să doarmă în casă, că n-o să se ducă la votare. Dar moș Vasile, de 75-80 de ani o să se ducă și o să voteze partidul lui Dodon, socialiștii… că eu când îl văd pe Bolea la televizor…l-ați văzut? cu „șaiba” ceea mare ca un buhai. Idiotu! Dar celălalt, Novac din Stăuceni, s-a căsătorit cu una fictiv”, le-a mai spus profesorul, care este ales raional PAS.

El le-a mai spus ca aceștia să o voteze la alegerile prezidențiale pe Maia Sandu, dar încă nu a anuțat că își dă demisia și să părăsească domeniu pedagogic pentru totdeauna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *