Educația Maiei Sandu și bătrânii ”idioți”

spot_img

Lidera PAS care a fost Ministrul al Educației, cu vice ministru al Educație Igor Grosu, dar și cu Liliana Nicolaescu-Onofrei la Ministerul Educației în Guvernul condus de ea, ține apărarea unui profesor de la Ocnita care promovează un limbaj indecent printre elevi, vorbindu-le despre ”pivă”, ”devocichi” și politică.

Un lider politic, candidat la presidentie, fost ministru al educatie, alături de colegii săi care la fel au fost prin ministerul educatiei, apără și promovează în școli profesori care cultivă o atitudine umilitoare față de generatia mai in vârstă.

Boris Cușnir, profesorul scandalagiu de la un liceu din orașul Ocnița, care la o lecție de educație fizică le spunea elevelor să o voteze pe Maia Sandu și că persoanele de peste 70 de ani sunt “idioți” pentru că votează altfel, este consilier raional din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. La fel, acesta este și unul din liderii raionali ai formațiunii conduse de Maia Sandu.

După apariția înregistrării video scandaloase, secretarul general al PAS, Igor Grosu, i-a luat apărare profesorului printr-un mesaj plasat pe o rețea de socializare. În opinia lui Grosu, care a fost viceministru al Educației, comportamentul profesorului de la Ocnița nu este o problemă. Subalternul Maiei Sandu chiar a salutat această discuție, despre “viitorul incert al copiilor”.

„Pe mine asta mă enervează, că idioții ăștia de 78-80 și ceva de ani, altfel nu le poți zice, se duc și votează și hotărăsc soarta voastră. Iaca ei hotărăsc soarta voastră pe cel puțin patru ani înainte. Da ăștia, ai voștri, de 18, 19, 20 de ani, în ziua alegerilor, o să iasă la șașlâc”, spune profesorul în discuția cu elevii.

“Iată ei (persoanele în etate n.r.) hotărăsc soarta voastră pentru cel puțin 4 ani înainte. Dar aceștia, ai noștri, „tipa” voi, de 18-25 de ani în ziua aceea, când vor fi alegerile, vor ieși la „șașlîc”, la picnic, la „pivă”, la „devociki”, o să doarmă în casă, că n-o să se ducă la votare. Dar moș Vasile, de 75-80 de ani o să se ducă și o să voteze partidul lui Dodon, socialiștii… că eu când îl văd pe Bolea la televizor…l-ați văzut? cu „șaiba” ceea mare ca un buhai. Idiotu! Dar celălalt, Novac din Stăuceni, s-a căsătorit cu una fictiv”, le-a mai spus profesorul, care este ales raional PAS.

El le-a mai spus ca aceștia să o voteze la alegerile prezidențiale pe Maia Sandu, dar încă nu a anuțat că își dă demisia și să părăsească domeniu pedagogic pentru totdeauna.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica