Un ambasador se vrea jandarm peste Republica Moldova

Daniel Ioniţă face politică în Republica Moldova și-și atribuie rolul de jandarm român prin imixtiunea în treburile interne ale statului.

Daniel Ioniţă afirmă absolut nedocumentat precum că Moldova nu a ajuns la un acord cu FMI, acord care trebuia discutat în luna septembrie. Astfel, România, folosind propria televiziune, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, promovează mesaje ce discreditează statul de drept și incită cetățenii la ură pe criterii etnice și geopolitice, atunci când se lansează în comentarii părtinitoare.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Vedem că împrumutul negociat cu FMI în vara anului curent nu a fost încă aprobat de către boardul FMI. Pentru mine, ca şi pentru alţi ambasadori, acesta este un semnal destul de important şi grav. De acest semnal ţine cont inclusiv şi UE. Acest semnal de bază a oricărui angajament financiar pe care îl ai cu UE, ca de altfel cu orice partener de dezvoltare presupune existenţa unui acord de ţară cu FMI. Pentru mine acest semnal este unul grav şi îngrijorător”, a punctat Daniel Ioniţă.

Oficialul a făcut referire şi la faptul că autorităţile de la Chişinău au tergiversat ratificarea Acordului de asistenţă macrofinanciară din partea UE, menţionând: „Nu este normal să semnezi în iulie un acord de asistenţă macrofinanciară cu UE şi să îl ratifici doar la insistenţele unor ambasadori la începutul lunii septembrie. Unii ambasadori au întrebat ce se întâmplă cu acest acord”.

Menționăm că în România urmează să aibă loc alegeri parlamentare, astfel mesajele electorale a unui angajat al Guvernului român depășește bunul simț și respectul față de țara ce îl găzduiește ca ambasador sau jandarm.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica