Un ambasador se vrea jandarm peste Republica Moldova

Daniel Ioniţă face politică în Republica Moldova și-și atribuie rolul de jandarm român prin imixtiunea în treburile interne ale statului.

Daniel Ioniţă afirmă absolut nedocumentat precum că Moldova nu a ajuns la un acord cu FMI, acord care trebuia discutat în luna septembrie. Astfel, România, folosind propria televiziune, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, promovează mesaje ce discreditează statul de drept și incită cetățenii la ură pe criterii etnice și geopolitice, atunci când se lansează în comentarii părtinitoare.

„Vedem că împrumutul negociat cu FMI în vara anului curent nu a fost încă aprobat de către boardul FMI. Pentru mine, ca şi pentru alţi ambasadori, acesta este un semnal destul de important şi grav. De acest semnal ţine cont inclusiv şi UE. Acest semnal de bază a oricărui angajament financiar pe care îl ai cu UE, ca de altfel cu orice partener de dezvoltare presupune existenţa unui acord de ţară cu FMI. Pentru mine acest semnal este unul grav şi îngrijorător”, a punctat Daniel Ioniţă.

Oficialul a făcut referire şi la faptul că autorităţile de la Chişinău au tergiversat ratificarea Acordului de asistenţă macrofinanciară din partea UE, menţionând: „Nu este normal să semnezi în iulie un acord de asistenţă macrofinanciară cu UE şi să îl ratifici doar la insistenţele unor ambasadori la începutul lunii septembrie. Unii ambasadori au întrebat ce se întâmplă cu acest acord”.

Menționăm că în România urmează să aibă loc alegeri parlamentare, astfel mesajele electorale a unui angajat al Guvernului român depășește bunul simț și respectul față de țara ce îl găzduiește ca ambasador sau jandarm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.