Chicu: “Modernizarea infrastructurii poate determina tinerii să rămână acasă”

Efortul Guvernului de a construi și a reabilita drumuri și altă infrastructură socială din Moldova a contribuit la crearea locurilor de muncă și la acumularea veniturilor la Bugetul Public Național. Luna septembrie curent este comparabilă cu cea din aceeași perioadă a anului trecut, iar acest lucru ne va permite să implementăm și alte proiecte în beneficiul cetățenilor”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii ”Viața Publică” de la Radio Moldova.

În cadrul emisiunii, radioascultătorii au solicitat mai multe detalii cu privire la plata pensiilor și indemnizațiilor, inclusiv modalitatea de calcul a pensiilor pentru persoanele care au muncit peste hotare. Ascultătorii au adresat premierului întrebări despre planurile de reabilitare a infrastructurii pentru anul viitor, iar unii dintre ei au venit cu mesaje de apreciere pentru proiectele de infrastructură implementate. ”Oamenii sunt bucuroși că satul a fost inclus în lista celor 900 de localități care au beneficiat de 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor. Satul își schimbă înfățișarea pe zi ce trece”, a spus o locuitoare din sudul Republicii Moldova.

Ion Chicu a spus că proiectele implementate nu sunt meritul exclusiv al Guvernului. ”Executivul organizează activitatea și răspunde la prioritățile oamenilor, iar banii vin din impozitele pe care noi toți le plătim. Am spus de multe ori că este absolut necesar să construim o infrastructură modernă. Dacă nu o facem, tinerii noștri nu vor rămâne în țară. Chiar dacă le vom oferi și două-trei salarii în plus, dacă nu vor avea drumuri, apă și utilitățile necesare, nu vor sta acasă”, a spus premierul.

Vlad Gorgos, producătorul formației ”Millenium”, spune DE CE IGOR DODON

Potrivit lui Ion Chicu, investițiile pe care le face Guvernul sau cheltuielile publice masive sunt un remediu pentru a menține dezvoltarea economică a țării, a menține și a crea locuri de muncă în acesta perioadă dificilă. ”Dacă anul acesta nu s-ar fi investit peste 8 miliarde de lei în diferite proiecte de infrastructură, noi nu am fi avut de unde achita salarii pentru cei care muncesc pe șantiere și, respectiv, n-am fi acumulat nici impozite și n-am fi avut posibilitate să dezvoltăm și alte proiecte sociale”, a mai declarat Ion Chicu, în cadrul emisiunii de la Radio Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *