Ion Chicu a cerut identificarea soluției optime pentru aprovizionarea cu apă a tuturor satelor din raionul Hâncești

Premierul Ion Chicu a cerut identificarea unor soluții optime pentru a aproviziona cu apă potabilă toate satele din raionul Hâncești. Subiectul a fost discutat astăzi la Guvern, unde șeful cabinetului de miniștri s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din Hâncești.

„Avem proiectul pentru localitățile din Lunca Prutului, vedem un progres în implementare și avem convingerea că le vom duce la bun sfârșit și pe cele în derulare. Însă nu este clară viziunea de aprovizionare cu apă a celorlalte localități din Hâncești. Obiectivul este să identificăm posibilitățile tehnice pentru a asigura accesul la apă potabilă tuturor locuitorilor raionului”, a specificat premierul.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La etapa actuală, lucrările în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral pentru localitățile din lunca râului Prut” sunt finisate în proporție de 85%, în valoare totală de 62,2 milioane lei. 

Iurie Levinschii, Președintele Consiliului raional Hâncești a precizat că o soluție pentru aprovizionarea cu apă potabilă a localităților neprevăzute în proiect este extinderea magistralei regionale de apă Chișinău-Bardar spre municipiul Hânceși, pe o lungime de 18 km, oferind posibilitatea conectării a altor 10 sate în care sunt 40 de mii de beneficiari. Costul estimativ al proiectului este de aproximativ 48 milioane lei.

Majoritatea primarilor a susținut inițiativa de conectare la apeductul din raionul Ialoveni. Premierul a cerut reprezentanților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să inițieze discuțiile pe marginea subiectului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica