SONDAJ: În turul doi la prezidențiale Igor Dodon va câștiga în fața Maiei Sandu

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri directe pentru postul de preşedinte al Republicii Moldova cei mai mulți moldoveni ar vota pentru Igor Dodon. Sunt datele celui mai recent sondaj de opinie prezentat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, “Vox Populi – octombrie 2020 (2)”.

Studiul arată că pentru Igor Dodon și-ar da votul aproape 43 la sută din cetățenii deciși. Maia Sandu ar obține un scor aproape de două ori mai mic – 24,3%, iar pe locul trei se află candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, pentru care ar vota 12,4 la sută de cetățenii deciși. Pentru Renato Usatîi și-ar da votul 8,6%, iar pentru candidatul PP Șor Violeta Ivanov 6,5%.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Unionistul Octavian Țîcu ar acumula 2,1% din voturile celor deciși, iar liberal-democratul Tudor Deliu – 1,7 la sută. Pentru Dorin Chirtoacă ar vota 1,6% din cetățeni.    

Sondajul mai arată că dacă în turul 2 al alegerilor prezidențiale vor accede Maia Sandu și Igor Dodon, actualul președinte va câștiga cu o diferență de aproape 11%. Astfel, 55,3% din numărul alegătorilor deciși îl vor vota pe Igor Dodon. Pentru Maia Sandu s-au expus 44,7 la sută din respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 – 20 octombrie 2020 pe un eșantion de 1183 de respondenți din 79 de  localități. Marja de eroare este de 3 %.

Comanditarii proiectului sunt Filiala ucraineană de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina cu sediul în orașul Odesa și Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 29 martie – Scorpion – Vă bucurați de o revedere pe care o așteptați de ceva timp

Horoscop 29 martie - o să ne bucurăm de ce am agonisit, o să ne facem drum spre prieteni, rudele la care ținem și o să avem un weekend consistent. Berbec O să adunați niște bani cu care intenționați să călătoriți, să vă distrați, ca să...

Vasile Bolea despre forumul economic CSI: “Este important să restabilim piețele tradiționale pentru antreprenorii din Republica Moldova”

Delegația partidului ”Renaștere”, formată din deputați și consilieri raionali, participă la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI de la Moscova. Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că ”este foarte important ca Moldova să aibă posibilitatea...

BREAKING NEWS: Magistrata Marina Rusu a depus o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu

După publicarea rezultatelor investigației care a fost efectuată de Anticoruptie.md în privința Președintelui comisiei de Pre-vetting, Herman von Hebel, am considerat necesar să depun o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu, pe motiv de lipsă a unei reputații ireproșabile și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica