Ion Chicu: “Moldova este în competiție directă cu alte țări pentru a atrage investitori”

”Mai mulți investitori străini ne privesc cu optimism și perspective reale de dezvoltare. În condițiile pandemiei, Republica Moldova capătă avantaje investiționale competitive cu alte țări din zonă”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii ”Viața Publică” de la Radio Moldova.

În contextul Forumului Internațional „Invest Găgăuzia 2020”, organizat ieri la Comrat, premierul a menționat că Republica Moldova devine o destinație atractivă pentru investitori: ”Multe companii din țările asiatice doresc să-și reamplaseze liniile de producere, pentru că lanțurile logistice necesită cheltuieli suplimentare de transport și altfel suferă pierderi din cauza distanței. Ei caută locații mai aproape de piețele de desfacere, adică de Uniunea Europeană”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Pentru investitori, Moldova se mai remarcă și printr-o stabilitate macroeconomică și a valutei naționale: ”Nimeni nu poate contesta faptul că Republica Moldova deja de ani buni are o stabilitate la capitolul fluctuației valutare sau indicatori precum ar fi inflația”, a spus Ion Chicu.

Premierul s-a referit și la cadru fiscal atractiv, cu un nivel de impozitare acceptabil. ”Avem aceste zone economice libere, unde se poate de activat, fără a achita impozitele indirecte, pentru că se referă la exporturi. La fel, vorbim despre cele 18 Platforme Industriale Multifuncționale pe care dorim să le dezvoltăm în raioanele țării și care prezintă interes pentru investitori”.

În pofida pandemii, agenții economici străini fac studii detaliate pentru a-și realoca producerea și activitățile, iar Moldova este în competiție directă cu alte țări pentru a atrage cât mai mulți investitori”, a mai declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii radiofonice.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica