Ion Chicu: “Moldova este în competiție directă cu alte țări pentru a atrage investitori”

spot_img

”Mai mulți investitori străini ne privesc cu optimism și perspective reale de dezvoltare. În condițiile pandemiei, Republica Moldova capătă avantaje investiționale competitive cu alte țări din zonă”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii ”Viața Publică” de la Radio Moldova.

În contextul Forumului Internațional „Invest Găgăuzia 2020”, organizat ieri la Comrat, premierul a menționat că Republica Moldova devine o destinație atractivă pentru investitori: ”Multe companii din țările asiatice doresc să-și reamplaseze liniile de producere, pentru că lanțurile logistice necesită cheltuieli suplimentare de transport și altfel suferă pierderi din cauza distanței. Ei caută locații mai aproape de piețele de desfacere, adică de Uniunea Europeană”.

Pentru investitori, Moldova se mai remarcă și printr-o stabilitate macroeconomică și a valutei naționale: ”Nimeni nu poate contesta faptul că Republica Moldova deja de ani buni are o stabilitate la capitolul fluctuației valutare sau indicatori precum ar fi inflația”, a spus Ion Chicu.

Premierul s-a referit și la cadru fiscal atractiv, cu un nivel de impozitare acceptabil. ”Avem aceste zone economice libere, unde se poate de activat, fără a achita impozitele indirecte, pentru că se referă la exporturi. La fel, vorbim despre cele 18 Platforme Industriale Multifuncționale pe care dorim să le dezvoltăm în raioanele țării și care prezintă interes pentru investitori”.

În pofida pandemii, agenții economici străini fac studii detaliate pentru a-și realoca producerea și activitățile, iar Moldova este în competiție directă cu alte țări pentru a atrage cât mai mulți investitori”, a mai declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii radiofonice.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica