99% din beneficiarii suportului unic în mărime de 900 de lei și-au primit banii

Pensiile, alocațiile sociale și suportul unic de 900 de lei pentru luna octombrie au fost achitate aproape integral, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a informat membrii Guvernului că, la data de 24 octombrie, 99% din beneficiarii suportului unic în mărime de 900 de lei și-au primit prestația. Un procent nu și-a ridicat ajutorul financiar din motive obiective, ori erau internați în spital, ori se aflau peste hotare.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Dumbrăveanu a precizat că suportul unic în mărime de 900 de lei poate fi ridicat în lunile următoare și pe parcursul întregului an 2021.

Premierul Ion Chicu a solicitat responsabililor de la ”Poșta Moldovei” ca, în cazul în care activitatea vreunui oficiu este compromisă din motivul infectării cu COVID-19 a angajaților, să fie luate măsurile de rigoare pentru a nu întârzia achitarea pensiilor și alocațiilor sociale.

”Acestea nu sunt categoriile de persoane care pot aștepta pensia luna următoare”, a declarat Chicu.

Totodată, la ședința de Guvern s-a menționat că plățile salariale, a pensiilor și altor prestații sociale pentru luna noiembrie vor fi achitate la timp. Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, în prezent în conturile trezoreriale sunt peste 9 miliarde de lei.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Alexandru Tănase: Cine va plăti factura politică pentru zâmbetul batjocoritor al dlui Herman von Hebel?

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă...

Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica