Spania majorează taxele şi cheltuielile de infrastructură în bugetul pe 2021

Spania intenţionează să majoreze taxele percepute marilor companii şi bogaţilor, pentru a finanţa majorarea cheltuielilor de infrastructură şi a celor sociale incluse în proiectul de buget pe 2021, a anunţat joi Guvernul de la Madrid, transmite Reuters.

“Acest buget nu poate fi amânat, este esenţial pentru modernizarea şi redresarea economiei”, a afirmat premierul Pedro Sanchez, într-un discurs televizat.

Astfel, ar urma să fie majorat impozitul pe profit perceput marilor companii, impozitul pe venit în cazul persoanelor cu venituri ridicate şi impozitul pe câştigul din capital.

Guvernul de la Madrid va dubla bugetul alocat infrastructurii, va majora pensiile şi salariile angajaţilor din sistemul public cu 0,9%, pe baza previziunilor referitoare la inflaţie, a anunţat Sanchez.

Într-o ţară care nu a reuşit să adopte din 2016 un buget anual, din cauza paraliziei politice prelungite, coaliţia aflată la guvernare încearcă în prezent să obţină sprijin de la alte partide pentru adoptarea planului de cheltuieli pe 2021.

Detalii pe Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.