Chicu: M-am decis cu cine votez

Premierul Ion Chicu vorbește despre cei 8 candidați la alegerile prezidențiale, care  sunt, de fapt, „floarea națiunii”. ”Pentru unii ar trebuie să ne fie rușine că au nimerit în această categorie. Eu nici în cel mai întunecat vis de coșmar nu pot să-mi imaginez cum unii din această garnitură ar putea conduce țara. Dar, avem ce avem. De aceea poporul trebuie să aibă dreptul și posibilitatea să aleagă din acești 8 candidați”.

Ion Chicu a declarat de mai multe ori că Guvernul actual nu se implică în campania electorală pentru că Executivul asigură tot ce ție de alegeri libere și democratice, asigură suportul pentru CEC și nu participă în campanie ca adept sau oponent al unui sau altui candidat care participă în cursa respectivă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Este clar că eu, ca prim-ministru, nu pot să particip în această campanie. Dacă doream să particip, trebuia să fac și eu ca primarul de Chișinău, să merg în concediu și să fac agitație pentru candidatul pe care îl susțin.  Deși mi-am dorit, bineînțeles, să fac campanie pentru actualul președinte. Dar, prim-ministrul nu poate pleca în concediu. În condițiile actuale nu pot pleca în concediu. Nu se vede tot la televizor, în presă, în ce constă activitatea membrilor Guvernului în perioada respectivă, dar cifrele despre care am vorbit sunt doar o mică statistică și o mică parte din griji și activități cotidiene” a mai spus premierul.

Prim-ministru a spus că mulți angajați au fost afectați, chiar au decedat colegi în perioada de pandemie, iar dacă nu iese oamenii la lucru – nu are cine transfera salariile, elementar, nu are cine transfera pensiile, etc. În multe ministere sunt persoane-cheie, care dacă din păcate decad, ne facem mari probleme.

Deci, prim-ministrul nu poate să meargă în concediu și să facă agitație. Dar, am toată convingerea că moldovenii suntem înțelepți și majoritatea oamenilor s-au determinat deja știu ce au de făcut. M-am determinat și eu.

”Majoritate a oamenilor care se trezesc la 3-4 dimineața se gândesc cu ce să pornească copilul la școală, dacă are haine, dacă are cu ce-l alimenta. Majoritatea oamenilor sunt foarte raționali și înțeleg că trebuie să ai grijă de ce ai în mână, să muncești să înmulțești ce ai în mână și să nu crezi în coțofana de pe gard. Din păcate, avem oameni care se lasă duși pe valurile speculațiilor și a sentimentelor, dar marea majoritate a oamenilor sunt înțelepți. Eu sunt sigur că ei și-au făcut alegerea și vor proceda responsabil civic, duminica viitoare. Eu chiar sper că o să fie doar un tur. Și de aceea, dacă ne facem fiecare treaba la locul său de muncă nu este necesar să mai mergi în campanie. Deși, să vă spun, îmi doream cumva să susțin actualul președinte, dar nu o pot face, pentru că dețin o funcție care nu îmi permite să fac și agitație și să îndeplinesc și responsabilitățile”, a declarat premierul Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica