Federația Rusă vine cu măsuri urgente pentru susținerea sectorului agrar

spot_img

Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului dintre Ministerul Finanţelor al Federaţiei Ruse şi Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului Republicii Moldova în valoare de până la 275 milioane ruble rusești (cca 3 milioane de euro).

Mijloacele financiare prevăzute în tratatul bilateral urmează a fi distribuite producătorilor agricoli din Republica Moldova care au suferit în cursul anului 2020 din cauza secetei severe și a crizei, provocate de COVID-19.

„Vreau să mulțumesc partenerilor din Federația Rusă că au acceptat solicitarea noastră. Venim cu asigurări că acești bani vor fi utilizați conform destinației, de producătorii agricoli care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale”, a menționat prim-ministrul Chicu.

Totodată, premierul a solicitat ministrului Perju să fie pregătit un Regulament de repartizare a mijloacelor financiare, astfel încât agricultorii afectați de calamitățile naturale să poată primi compensațiile prevăzute în act imediat după semnarea înțelegerii.

Partea rusă urmează să transfere mijloacele financiare prevăzute în înțelegere pe parcursul a 5 zile de la data semnării Acordului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica