Un grup de combatanți își cheamă colegii să nu se lase atrași în acțiuni de destabilizare, în ziua alegerilor

spot_img

Șeful asociației „Combatant”, parte a organizației „Forța Veteranilor”, Mihail Marcu, a chemat veteranii războiului de la Nistru să nu fie atrași în acțiuni provocatoare și de dezbinare națională, în ziua alegerilor prezidențiale.

În cadrul unei conferințe de presă, acesta a anunțat că membrii „Forța Veteranilor”, condusă de Constantin Covrig, sunt chemați de șefii organizației să blocheze drumurile de acces din stânga Nistrului pentru a împiedica participarea cetățenilor Republicii Moldova la alegerile din 1 noiembrie.

„Acțiunile lor arată dorința de a dezgheța conflictul transnistrean și suntem supuși riscului de a ne afla în situația actuală din Karabah sau Ucraina. Menționăm că, conducerea organizației „Forța Veteranilor” nu este transparentă, urmărind alt scop decât cel propus. Ei atrag persoane pe care le duc în eroare și pe care îi amăgesc, se joacă cu patriotismul veteranilor, făcând referire la spiritul civic al adevăratului veteran”, a declarat Mihail Marcu.

Acesta a anunțat retragerea membrilor asociației Combatant din organizația „Forța Veteranilor” și a chemat membrii acesteia să nu comită ilegalități și să nu fie atrași în jocuri politice.

“Prin intermediul veteranilor se dorește să se pornească acțiuni de destabilizare a ordinii publice în contextul alegerilor prezidențiale. Vreau să fac apel nu doar către veterani, dar către toți cetățenii Republicii Moldova că în cazul în care veți accepta să fiți implicați în acțiunile ilegale de a împiedica ca oamenii sa poată merge liber la vot purtați răspundere conform legii”, a mai spus veteranul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica