Nicolae Negru: de ce electoratul de dreapta este dezamăgit și nu va merge la vot

Electoratul cu viziuni de dreapta și pro-europene este dezamăgit de prestația liderilor PAS, PPDA și a fruntașilor unioniști, de aceea participarea lor la scrutinul prezidențial de duminică este sub un mare semn al întrebării.

În opinia jurnalistului Nicolae Negru, exprimată într-un editorial publicat de Ziarul Național, rivalitatea dintre Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și dezbinarea unioniștilor va conta foarte mult la alegeri.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Sandu și Năstase au mușcat din mărul discordiei, li s-a trezit spiritul rivalității, intrând ambii în campania electorală prezidențială, în loc să identifice un candidat comun. Nu mai contează cine dintre ei a cedat și cine nu a dorit să cedeze, efectul asupra multor alegători e descurajant, deprimant. Nici liderii unioniști nu au reușit să-și învingă egoismul și să se unească într-un singur front electoral, dezbinându-i pe simpatizanți”, scrie Nicolae Negru.

Jurnalistul citat crede că și alianța eșuată dintre defunctul bloc ACUM și PSRM ar putea să conteze mult la alegerile prezidențiale.

“Ca niciodată, dezamăgirea, incertitudinea, apatia, indiferența, plictiseala par să-i frecventeze mai cu seamă pe cetățenii proeuropeni din Republica Moldova. E consecința directă a alianței împotriva firii între blocul ACUM și PSRM, între Maia Sandu, Andrei Năstase și Dodon, care s-a soldat cu retragerea surprinzătoare, nechibzuită a primilor doi în favoarea celui de-al treilea”, conchide Nicolae Negru.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica