Un drum important, care leagă cinci sate, va fi reparat

Premierul Ion Chicu a participat la evenimentul de semnare a contractului pentru reabilitarea drumurilor care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 16. Suportul financiar pentru realizarea proiectului va fi asigurat de Banca Mondială, cofinanțat din mijloacele financiare ale Fondului Rutier.

În cadrul evenimentului, prim-ministrul a declarat că dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rămâne prioritatea Guvernului. Numai astfel vor putea fi atrași antreprenorii să investească în localitățile Republicii Moldova, dar vom crea condiții și pentru reîntoarcerea diasporei acasă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Acest drum are ca obiectiv dezvoltarea economică a regiunii. Pe lângă faptul că va oferi locuri de muncă bine plătite oamenilor din aceste sate, ne va permite să dezvoltăm și economia în regiune. Doar așa o să vină diaspora acasă. Sunt sigur că antreprenorii vor respecta toate angajamentele, vor face lucrări calitative și le vor încheia în termenii stabiliți. Aduc mulțumiri colegilor de la Banca Mondială care sunt foarte cooperanți. Încântați de valorificarea corectă și bine gândită a proiectului, BM își propune să vină și cu alte programe similare”, a declarat prim-ministrul.

Coridorul 16 traversează 5 sate, are o lungime de cca 35 de km și este din pietriș și secțiuni asfaltice. Proiectul de reabilitare presupune amenajarea trotuarelor în sate, ceea ce va spori confortul și securitatea pietonilor, iar marcajul vertical și orizontal va oferi mai multă siguranță participanților la trafic. Este prevăzută și construcția șanțurilor de evacuare a apelor de suprafață, ceea ce va diminua riscul inundațiilor în gospodăriile private.

În urma licitațiilor publice, Administrația de Stat a Drumurilor a desemnat 3 companii câștigătoare. Acestea vor începe lucrările de reconstrucție pe 1 decembrie și vor trebui să le ducă la bun sfârșit timp de 18 luni. 

Contractele sunt parte a „Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale”. Pentru realizarea acestuia, Banca Mondială a alocat Guvernului RM suport financiar în valoare totală de 80 milioane de dolari cu o cofinanțare din Fondul Rutier în valoare de 6,3 milioane de dolari.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica