Investițiile în infrastuctură schimbă imaginea satelor din Moldova

Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 11 care face legătura dintre satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare din raionul Criuleni.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Șeful Executivului s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate, subliniind importanța strategică a drumului de asigurare a legăturii dintre nordul și centrul țării.

„Este un drum foarte important pentru raionul Criuleni și pentru mai multe localități. Este un drum calitativ care a schimbat frumos imaginea localităților. Este un imbold bun pentru dezvoltarea localităților și cred că este un început de reconstruire capitală a infrastructurii drumurilor din întreaga țară”, a spus prim-ministrul.

Potrivit contractelor încheiate în luna mai 2019, lucrările au fost divizate în două sectoare. Primul sector, cu o lungime de 18,7 km, este finalizat în proporție de cca 97%, iar valoarea acestuia constituie 99,8 milioane de lei. Cel de-al doilea tronson, de 8,9 km, înregistrează un progres de 99%, iar valoarea se ridică la 63,3 milioane de lei.

În cadrul programului au fost reabilitate trotuarele, îmbrăcămintea rutieră și șanțurile de evacuare a apelor. De asemenea, au fost construite 21 de podețe și un pod. Darea în exploatare a drumurilor este preconizată pentru data de 16 noiembrie.

Coridorul 11 a fost îmbunătățit în baza „Proiectului de îmbunătățire a drumurilor locale”. Reamintim că Banca Mondială a acordat Republicii Moldova un credit în valoare de 80 milioane de dolari pe un termen de 5 ani pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a cca 300 de kilometri de drumuri locale, termenul de realizare a acordului este de 15 ani.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

După ce polonezii le-au blocat exporturile, ucrainenii apelează la ajutorul României

Ucraina plănuiește să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru a crește exporturile de cereale la nivelurile de dinainte de război, pentru a depăși blocada impusă de Polonia, potrivit Bloomberg. Dunărea a devenit o rută prioritară pentru exporturile ucrainene după ce Rusia a refuzat prelungirea...

Horoscop 21 februarie – apare o reușită după lungi așteptări, vin și bani pentru o zodie

Horoscop 21 februarie - o zi cu dezvăluiri. O să aflăm lucruri la care nu ne-am fi așteptat, și poate și noi vom fi în situația de a face unele mărturisiri forțați de împrejurări. PEȘTI Se poate să primiți o ofertă de lucru, și dacă vreți...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica