Investițiile în infrastuctură schimbă imaginea satelor din Moldova

Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 11 care face legătura dintre satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare din raionul Criuleni.

Șeful Executivului s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate, subliniind importanța strategică a drumului de asigurare a legăturii dintre nordul și centrul țării.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Este un drum foarte important pentru raionul Criuleni și pentru mai multe localități. Este un drum calitativ care a schimbat frumos imaginea localităților. Este un imbold bun pentru dezvoltarea localităților și cred că este un început de reconstruire capitală a infrastructurii drumurilor din întreaga țară”, a spus prim-ministrul.

Potrivit contractelor încheiate în luna mai 2019, lucrările au fost divizate în două sectoare. Primul sector, cu o lungime de 18,7 km, este finalizat în proporție de cca 97%, iar valoarea acestuia constituie 99,8 milioane de lei. Cel de-al doilea tronson, de 8,9 km, înregistrează un progres de 99%, iar valoarea se ridică la 63,3 milioane de lei.

În cadrul programului au fost reabilitate trotuarele, îmbrăcămintea rutieră și șanțurile de evacuare a apelor. De asemenea, au fost construite 21 de podețe și un pod. Darea în exploatare a drumurilor este preconizată pentru data de 16 noiembrie.

Coridorul 11 a fost îmbunătățit în baza „Proiectului de îmbunătățire a drumurilor locale”. Reamintim că Banca Mondială a acordat Republicii Moldova un credit în valoare de 80 milioane de dolari pe un termen de 5 ani pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a cca 300 de kilometri de drumuri locale, termenul de realizare a acordului este de 15 ani.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica