Ion Chicu: Republica Moldova urmează să semneze în decembrie un nou program cu FMI

Guvernul a îndeplinit toate condițiile preventive înaintate de Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru semnarea unui nou memorandum, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința de luni de la Președinție.

Cabinetul de Miniștri a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede consolidarea integrității Băncii Naționale a Moldovei, document ce face parte din lista de condiționalități a FMI.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Premierul a declarat că documentul urmează să fie votat de Parlament până în data de 20 noiembrie, astfel ca la începutul lunii decembrie Republica Moldova să semneze un nou program cu FMI.

”Guvernul a solicitat ca Parlamentul să examineze acest proiect, dar și numirea viceguvernatorilor BNM, astfel ca până la 20 noiembrie Republica Moldova să poată raporta FMI despre îndeplinirea tuturor condițiilor preventive, ceea ce ne va deschide posibilitatea să încheiem un nou program cu FMI la începutul lunii decembrie”, a spus Chicu.

Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova cu FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de trei ani.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica