Igor Dodon o felicită preliminar pe Maia Sandu și va contesta rezultatele alegerilor

spot_img

Igor Dodon o felicită ”preliminar” pe oponenta sa, Maia Sandu, cu rezultatele obținute în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Dodon a venit și cu un mesaj către alegătorii săi și a declarat că deocamdată nu este necesa să iasă în stradă, dar dacă va fi necesar acesta îi va anunța, transmite Știri.md.

”Cu cât mai mari sunt declarațiile, cu atât mai repede ne vom dezamăgi”, s-a adresat Dodon și către moldovenii care au votat-o pe Maia Sandu.

Acesta a declarat că o felicită pe Maia Sandu preliminar, din motiv că deocamdată nu este sigur că alegerile au fost petrecute legal.

Dodon a subliniat faptul că au fost înregistrate mai multe ”încălcări fără precedent, blocarea transnistrenilor, transportarea alegătorilor din țările membre UE, implicarea prin declarații ale altor lideri de stat”, a subliniat Dodon.

În acest context, președintele în exercițiu a declarat că va ”contesta rezultatele alegerilor în instanța de judecată”.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat consultări pentru formarea unei noi majorități parlamentare imediat după cel de-al doilea tur.

”Inițiez discuții cu toate grupurile din Parlament. Azi mă întâlnesc cu PSRM, apoi cu PDM, apoi cu PAS, DA și alte grupuri. Pentru a înțelege care sunt viziunile”, a declarat Dodon.

Acesta a precizat că aceste consultări sunt organizate cu scopul de a ”evita o criză politică gravă”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica