Igor Dodon o felicită preliminar pe Maia Sandu și va contesta rezultatele alegerilor

Igor Dodon o felicită ”preliminar” pe oponenta sa, Maia Sandu, cu rezultatele obținute în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Dodon a venit și cu un mesaj către alegătorii săi și a declarat că deocamdată nu este necesa să iasă în stradă, dar dacă va fi necesar acesta îi va anunța, transmite Știri.md.

”Cu cât mai mari sunt declarațiile, cu atât mai repede ne vom dezamăgi”, s-a adresat Dodon și către moldovenii care au votat-o pe Maia Sandu.

Acesta a declarat că o felicită pe Maia Sandu preliminar, din motiv că deocamdată nu este sigur că alegerile au fost petrecute legal.

Dodon a subliniat faptul că au fost înregistrate mai multe ”încălcări fără precedent, blocarea transnistrenilor, transportarea alegătorilor din țările membre UE, implicarea prin declarații ale altor lideri de stat”, a subliniat Dodon.

În acest context, președintele în exercițiu a declarat că va ”contesta rezultatele alegerilor în instanța de judecată”.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat consultări pentru formarea unei noi majorități parlamentare imediat după cel de-al doilea tur.

”Inițiez discuții cu toate grupurile din Parlament. Azi mă întâlnesc cu PSRM, apoi cu PDM, apoi cu PAS, DA și alte grupuri. Pentru a înțelege care sunt viziunile”, a declarat Dodon.

Acesta a precizat că aceste consultări sunt organizate cu scopul de a ”evita o criză politică gravă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *