Igor Dodon o felicită preliminar pe Maia Sandu și va contesta rezultatele alegerilor

Igor Dodon o felicită ”preliminar” pe oponenta sa, Maia Sandu, cu rezultatele obținute în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Dodon a venit și cu un mesaj către alegătorii săi și a declarat că deocamdată nu este necesa să iasă în stradă, dar dacă va fi necesar acesta îi va anunța, transmite Știri.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”Cu cât mai mari sunt declarațiile, cu atât mai repede ne vom dezamăgi”, s-a adresat Dodon și către moldovenii care au votat-o pe Maia Sandu.

Acesta a declarat că o felicită pe Maia Sandu preliminar, din motiv că deocamdată nu este sigur că alegerile au fost petrecute legal.

Dodon a subliniat faptul că au fost înregistrate mai multe ”încălcări fără precedent, blocarea transnistrenilor, transportarea alegătorilor din țările membre UE, implicarea prin declarații ale altor lideri de stat”, a subliniat Dodon.

În acest context, președintele în exercițiu a declarat că va ”contesta rezultatele alegerilor în instanța de judecată”.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat consultări pentru formarea unei noi majorități parlamentare imediat după cel de-al doilea tur.

”Inițiez discuții cu toate grupurile din Parlament. Azi mă întâlnesc cu PSRM, apoi cu PDM, apoi cu PAS, DA și alte grupuri. Pentru a înțelege care sunt viziunile”, a declarat Dodon.

Acesta a precizat că aceste consultări sunt organizate cu scopul de a ”evita o criză politică gravă”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica