Moldovenii care revin acasă de Crăciun vor fi obligați să stea în carantină

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a vorbit în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune despre moldovenii de peste hotare, care urmează să revină acasă în pragul sărbătorilor de iarnă.

Invitat la emisiunea Puterea a Patra la N4, Ion Chicu a spus că speră că cetățenii moldoveni sunt responsabili și vor lua în calcul situația epidemiologică din țară și din statele care urmează să revină, transmite Știri.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Eu sper că cetățenii noștri, în primul rând din Europa, vor avea posibilitatea să ajungă la aeroport, fără ca să încalce regulile de carantină de acolo (n.r. din țara care revin). O buna parte din țările europene au introdus acel blestemat lockdown, pe care l-au avut în primăvară.

De aceea apare întrebarea dacă vor putea veni… Sperăm că vor putea veni. Aceste norme de carantină care sunt introduse, cunoașteți că noi avem o listă cu țările din zona verde, zona roșie, în funcție de această o să se decidă. Poliția nu reușește să îi urmărească pe toți. Pandemia va influența obiceiurile noastre tradiționale și de Crăciun”.

Întrebat dacă se examinează varianta de a anula aceste 14 zile de autoizolare, Chicu a răspuns:

„Nu examinăm varianta de a anula izolarea, până când nu va apărea un trand descendent de număr de cazuri. Din câte ați văzut, începând cu săptămâna trecută, noi am revenit pe trendul ascendent. Numărul de cazuri crește. E adevărat că nu așa ca în Europa, dar oricum crește și nu trebuie să ne facem iluzii, de aceeea trebuie de protejat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica