Chicu: Ar fi o decizie iresponsabilă

Premierul Ion Chicu susține că rezultatul alegerilor prezidențiale i se pare evident, având și opinia observatorilor naționali și internaționali. Potrivit lui, deși au fost abateri și pe intern, și pe extern, cert că aceste abateri nu pot influența rezultatul final, transmite IPN.

Șeful executivului a menționat că nu are motive să creadă că aceste alegeri nu vor fi validate. „Pentru mine rezultatul este clar. Sunt bucuros că noi, ca țară, ca popor, am trecut acest examen destul de reușit. Nu avem obiecții de la partenerii de dezvoltare, de la instituțiile internaționale specializate în observarea alegerilor. Poporul a avut posibilitatea să-și exprime liber opțiunea”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Întrebat despre o eventuală demisie, premierul spune că nu vede nicio legătură între învestirea noului președinte și mandatul de prim-ministru. Potrivit lui, activitatea Guvernului, a prim-ministrului, este pe mâna Parlamentului și deputații decid dacă lasă sau nu Guvernul.

„În privința unei demisii din inițiativă proprie, nu poate fi vorba acum, pentru că, dacă în următoarele patru săptămâni Guvernul nu aprobă și nu promovează în Parlament politica-bugetar fiscală, bugetele anuale, legile legate de FMI, încheierea acordului cu FMI, alte acorduri financiare, risc să fiu blestemat. Pentru că, dacă intrăm în 2021 fără aceste legi, fără aceste documente financiare importante, vom avea probleme. De aceea, cel puțin iresponsabilă ar fi o decizie de a lăsa lucrurile și de a pleca, de aceea trebuie de muncit”, a spus Ion Chicu.

În opinia sa, cel mai important este ca, după învestirea noului președinte, să existe cooperare între instituțiile statului. În cazul în care nu va exista cooperare și va suferi țara, scenariile pot fi diferite.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica