Iată cele mai scumpe oraşe din lume după schimbările produse de COVID-19

Singapore şi Osaka au părăsit podiumul celor mai scumpe oraşe din lume, fiind înlocuite de Zurich şi Paris în urma creşterilor înregistrate de francul elveţian şi euro, potrivit ultimului raport privind costul vieţii realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), citat de CNBC.

„Oraşele asiatice au dominat în ultimii ani clasamentul, însă pandemia a reamestecat poziţiile din cadrul ultimei ediţii”, Upasana Dutt, şeful diviziei Worldwide Cost of Living al EIU.

Singapore, care se află acum pe locul patru, a raportat o scădere a preţurilor în urma exodului muncitorilor străini, reiese din raport. De asemenea, capitala Thailandei – Bangkok – a căzut douăzeci de locuri până pe poziţia 46.

La popul opus, Teheranul a urcat 27 de locuri din cauza restricţiile impuse de Statele Unite.

Top 10 cele mai scumpe oraşe din lume:

Zurich, Elveţia
Paris, Franţa
Hong Kong, China
Singapore, Singapore
Tel Aviv, Israel
Osaka, Japonia
Geneva, Elveţia
New York, SUA
Copenhaga, Danemarca
Los Angeles, SUA

Preţurile pentru majoritatea bunurilor şi produselor au rămas relativ neschimbate în ultimul an, însă unele categorii – precum industria vestimentară – au fost afectate masiv de criza generată de COVID-19, spune EIU.

Oraşele din American, Africa şi Europa de Este au devenit mai ieftine în ultimul an, în timp ce oraşele din Vestul Europei au raportat creşteri constante în ceea ce priveşte media preţurilor, regiunea regăsindu-se de patru ori în topul realuzat de EIU.

Comunicăm