Iată cele mai scumpe oraşe din lume după schimbările produse de COVID-19

spot_img

Singapore şi Osaka au părăsit podiumul celor mai scumpe oraşe din lume, fiind înlocuite de Zurich şi Paris în urma creşterilor înregistrate de francul elveţian şi euro, potrivit ultimului raport privind costul vieţii realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), citat de CNBC.

„Oraşele asiatice au dominat în ultimii ani clasamentul, însă pandemia a reamestecat poziţiile din cadrul ultimei ediţii”, Upasana Dutt, şeful diviziei Worldwide Cost of Living al EIU.

Singapore, care se află acum pe locul patru, a raportat o scădere a preţurilor în urma exodului muncitorilor străini, reiese din raport. De asemenea, capitala Thailandei – Bangkok – a căzut douăzeci de locuri până pe poziţia 46.

La popul opus, Teheranul a urcat 27 de locuri din cauza restricţiile impuse de Statele Unite.

Top 10 cele mai scumpe oraşe din lume:

Zurich, Elveţia
Paris, Franţa
Hong Kong, China
Singapore, Singapore
Tel Aviv, Israel
Osaka, Japonia
Geneva, Elveţia
New York, SUA
Copenhaga, Danemarca
Los Angeles, SUA

Preţurile pentru majoritatea bunurilor şi produselor au rămas relativ neschimbate în ultimul an, însă unele categorii – precum industria vestimentară – au fost afectate masiv de criza generată de COVID-19, spune EIU.

Oraşele din American, Africa şi Europa de Este au devenit mai ieftine în ultimul an, în timp ce oraşele din Vestul Europei au raportat creşteri constante în ceea ce priveşte media preţurilor, regiunea regăsindu-se de patru ori în topul realuzat de EIU.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica