Moldova are toate premisele ca sector IT să capete o amploare și mai mare

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la cea de-a 7-a ediție a Moldova Business Week 2020, unde a prezentat oportunitățile și perspectivele economice de dezvoltare a Republicii Moldova.

Premierul declară că avem ramuri și sectoare tradiționale care trebuie susținute în continuare, și care trebuie să le dezvoltăm. Mai ales că avem atâtea oportunități pentru a exporta atât bunuri, cât și servicii și aici iarăși vorbim de agricultură, industrie, și alte sectoare.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”Considerând faptul că Republica Moldova este puternic conectată la circuitul economic internațional, perspectivele economice depind de ceea ce se va întâmpla și cu economia regională și mondială.

Noi avem poziții foarte bune din punct de vedere al stabilității macro-economice, în pofida tuturor morilor și impresiilor lăsate de politicieni. Avem un sistem financiar bancar stabil, noi nu avem șocuri valutare, nu avem probleme cu datoria de stat, cu sistemul bugetar. Acesta, în condițiile actuale, este de asemenea un indicator și un criteriu care ar fi bine de considerat de investitori, atunci când aleg o destinație.

Noi suntem acum o țară, care ar putea fi bună destinație pentru investiții, atât din punct de vedere macro-economic, cât și al multiplelor tratate de comerț liber cu UE, cu țările CSI și multe altele destinații”, a declarat premierul Ion Chicu.

Prim-ministru s-a referit și la impactul pandemiei asupra proceselor economice. ”Această pandemie care a apărut în fața umanității, vine pe de o parte să consolideze eforturile pentru susținerea sectoarelor tradiționale, iar pe de altă parte să fim mai inventivi, și să susținem sectoare noi, precum este digitalizarea. Remarc faptul că Republica Moldova are toate premisele ca acest sector să capete o amploare și mai mare. În ultimii 3 ani, avem creșterea vânzărilor în sectorul IT cu 40-50%, sunt cifre foarte impresionante.

Avem acel model de IT Park, recunoscut pe plan mondial ca unul din cele mai reușite modele de susținere a unei activități economice. Avem peste 10 mii de tineri angajați, cu un salariu mediu de 30 de mii lei pe lună. Este un exemplu foarte bun și e clar că digitalizarea este o direcție care în Republica Moldova poate avea succes și are toate posibilitățile. Este important să credem și să continuăm să activăm în această direcție”, a mai spus premierul Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica