Bugetul prevede investiții masive în infrastructură și plăți sociale majorate

spot_img

Premierul Ion Chicu a participat la ședința tradițională cu președintele țării, Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Oficialii au discutat prioritățile setate în agendă pentru următoarele 4 săptămâni, în special pe dimensiunea bugetar-fiscală. „Până la sfârșitul anului, avem stringentă necesitate de a aproba în Parlament proiectul de politică bugetar fiscală pentru 2021 și proiectele Bugetelor anuale. Noi vom depune toate eforturile ca cel târziu pe 1 decembrie aceste proiecte să fie aprobate în Guvern. Imediat vor merge la Parlament pentru examinare și votare în primă lectură, ca ulterior, către 20-21 decembrie sa fie aprobate în lectură finală. Bugetul pentru 2021 a fost elaborat având la bază aceeași abordare ca în anul 2020, cu investiții masive în infrastructură și cu nivel majorat de plăți sociale”, a spus prim-ministrul.

Ion Chicu a remarcat că pentru 2021, în Fondul Rutier vor fi alocate, preventiv, 1,7 miliarde lei, la fel ca anul curent. De asemenea, va continua și implementarea proiectului „Drumuri Bune” pentru care sunt prevăzute 900 milioane lei.

Pentru anul 2021, în Fondul Ecologic Național vor fi alocate cu 200 milioane lei mai mult decât în acest an, adică 500 milioane lei. Mijloacele vor fi utilizate pentru proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților.

Totodată, din 2021, vor fi majorate salariile pentru toate categoriile de angajați în sectorul bugetar. Personalul medical, majoritatea fiind finanțat din Fondul Național de Asigurări în Medicină, va avea un salariu mai mare cu 30%.

Respectiv, către Autoritățile Publice Locale vor fi transferate mijloacele, reieșind din modificările menționate. „Este important să fie finalizate și aprobate până la sfârșitul anului, astfel încât de la 1 ianuarie țara să aibă acoperire legală pentru aceste cheltuieli” , a reiterat Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei

"Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Moldova acum 20 de ani, se numără printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE. Bruxelles-ul NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul parafat deja atunci de Chișinău...

Noul meniu în grădinițele din Capitală se va modifica

Primăria Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP. Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun,...

Visul profesorilor și studenților Liceului Teoretic ,,Natalia Gheorghiu” s-a împlinit – cadou de la Ilan Șor cu prilejul aniversării celor 55 de ani de la fondarea instituției

Visul profesorilor și studenților Liceului Teoretic ,,Natalia Gheorghiu” s-a împlinit: sala de adunări a fost dotată cu echipamente audio și video moderne - cadou de la Ilan Șor cu prilejul aniversării celor 55 de ani de la fondarea instituției Bucurie pe fețele profesorilor, recunoștință în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica