Premierul a solicitat să fie majorată de 5 ori suma indicată de lichidatorii de stat pe care o vor recupera din miliardul furat

Premierul Ion Chicu susține că a solicitat ca, în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor, la capitolul recuperarea banilor furați din sistemul bancar al Republicii Moldova, să fie inclus cel puțin un miliard de lei, o sumă mai mare de cinci ori în comparație cu cea indicată de lichidatorii de stat.

”Pentru 2021, la capitolul recuperarea miliardului, am rugat Ministerul Finanțelor să pună (în bugetul de stat-n.r.) cel puțin un miliard de lei, deși acolo erau 200 (de milioane n.r.)”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Pentru că procedura în felul următor: trimite la cei trei lichidatori de la cele trei bănci, cât veți recupera estimativ anul viitor? Au dat total 200 de milioane. Eu le-am spus, puneți, vă rog, un miliard cel puțin și dacă nu vor îndeplini, întrebați-i cât salariu au primit ei de la BNM pentru aceste activități. Am impresia că ei primesc un salariu mai mare, decât recuperează miliardul. Vom întreba și procuratura și restul instituțiilor. Dacă nu putem recupera de ce să mai stăm prin birouri. Hai acasă, lasă să vină alții să recupereze”, a spus Chicu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Șeful Guvernului crede că o bună parte din miliardul furat din băncile țării a revenit ”în geantă înapoi în Republica Moldova”.

”E greu de spus unde s-au dis banii. E clar pe unde s-au dis. S-au dus prin Lituania, Rusia. Cred că o bună parte din acești bani sunt reveniți în geantă înapoi în Republica Moldova sau cu altceva. Acesta este domeniul de activitate al organelor de anchetă și nu mă aventurez să spun unde concret s-au dus”, a declarat Chicu.

(video) Ion Chicu: „Cu restricții economice nu o să venim, am văzut în această primăvară că nu au avut efect”

Președintele Igor Dodon a declarat, la 11 noiembrie, că actuala guvernare a întreprins mai multe acțiuni pentru întoarcerea miliardului furat. Potrivit lui Dodon, la această etapă s-a reușit recuperarea a aproape jumătate din suma fraudată. Astfel, din totalul de 13 miliarde de lei au fost recuperați 6,4 miliarde de lei.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica