A scăzut speranţa de viaţă pentru prima dată în ultimii 100 de ani

spot_img

Suedia începe să îşi piardă încrederea privind strategia de „imunitate de turmă”: Speranţa de viaţă a scăzut pentru prima dată în ultimii 100 de ani

Încrederea suedezilor în strategia de combatere a pandemiei de coronavirus continuă să dispară în condiţiile în care sistemul de sănătate se confruntă cu un număr fără precedent de spitalizări, transmite Bloomberg.

Un sondaj citat de agenţia de ştiri arată că 82% dintre suedezi se tem că sistemul sanitar poate intra în colaps din cauza infecţiilor cu coronavirus. De altfel, încrederea în autorităţile care combat răspândirea virusului a ajuns de la 55% în octombrie la 42% în noiembrie.

Între timp, 44% dintre suedezi se tem că autorităţile nu au lansat suficient de multe măsuri de controlare a numărului de cazuri, comparativ cu 31% luna trecută.

Strategia Suediei de evitare a stării de carantină a stârnit controverse încă de la începutul pandemiei, de vreme ce rata de mortalitate din ţară ocupa una dintre primele poziţii la nivel european, cu 647 de decese raportate la un milion de locuitori, potrivit Worldometers. Prin comparaţie, celelalte ţări nordice au înregistrat o rată de mortalitate de cinci sau şase ori mai mică.

Agenţia naţională de statistică din Suedia a declarat că speranţa de viaţă a scăzut pentru prima dată în ultimul secol, de la 81,3 la 80,8 ani pentru bărbaţi şi de la 84,7 la 84,4 pentru femei.

Suedia apare într-un studiu publicat recent de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) drept unul dintre cele mai afectate state din Europa şi una dintre ţările cu cele mai încete răspunsuri în contextul pandemiei de COVID-19.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica