Deputații PAS susțin Guvernul Chicu

Furculiță, către deputații ACUM: ”Dacă nu vă place Guvernul, semnați o moțiune și asumați-vă responsabilitatea pentru guvernare în aceste condiții

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a îndemnat deputații din fostul Bloc ACUM să înceteze speculațiile cu privire la funcționalitatea Guvernului. Deputatul socialist a declarat în plen că Executivul este legitim, iar cei cărora nu le place actualul Guvern să înainteze o moțiune de cenzură și să-și asume guvernarea în condițiile complicate de criză.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Până la moment, nici un deputat nu a venit cu initiativa de a demite Guvernul.

„Guvernul este legitim, Guvernul are mandat și, vă rog, lucrurile date să nu le vehiculați. Dacă nu vă place un Guvern, semnați o moțiune toți care doriți să faceți acest lucru. Trimiteți Guvernul în demisie, numiți alt Guvern și asumați-vă responsabilitatea pentru guvernare în aceste condiții. Vă dorim succes să faceți acest lucru, cât mai curând dacă aveți posibilitate”, a declarat Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM a declarat, la Radio Moldova, că deputații socialiști vor depune toate eforturile pentru a nu admite destabilizarea situației din țară.

Deputatul a menționat că în condițiile pandemiei și crizei economice este important ca instituțiile principale ale statului să funcționeze.

Platforma DA şi Partidul Şor sunt împotriva dizolvării Legislativului

Potrivit reprezentanţilor celor două formaţiuni politice prezenţi la emisiunea „Butonul Roşu”, declanşarea alegerilor anticipate ar duce la o destabilizare în ţară.

Atât deputatul Platfomei DA Vasile Năstase, cât şi deputatul Partidului Şor, Violeta Ivanov, afirmă că acum politicienii ar trebui să se concentreze pe gestionarea pandemiei, relatează Mesager.

Deputatul Vasile Năstase afirmă că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în pandemie ar putea avea un impact dezastruos pentru economia Republicii Moldova.

„Guvernul Chicu poate să cadă în două feluri: îşi depune demisia prim-ministrul sau prin moţiune de cenzură. Cine ar îndrăzni să depună o moţiune de cenzură în momentul în care trebuie să votezi legile bugetului?!

Şi care ar fi rostul? Tu dai jos un Guvern, nu ştii ce o să vină în loc, nu votezi legile bugetului, oamenii nu vor primi pensii, salarii”, a declarat Vasile Năstase.

Şi Violeta Ivanov, deputată a Partidului Şor, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă nu crede că alegerile anticipate sunt acum o soluţie.

Deşi a menţionat că Paltforma „Pentru Moldova”, din care face parte, nu va face coaliţie nici cu partidele de dreapta, nici cu cele de stânga, Ivanov spune că platforma va susţine toate proiectele sociale, iar cele politice vor fi analizate minuţios.

„Haideţi, bine, să votăm demisia Guvernului Chicu. Noi votăm dacă îmi arătaţi un alt Guvern, mai bun. Să analizăm alegerile anticipate, dezastrul economic şi politic, buget suplimentar. Nu ştiu dacă se va schimba situaţia.

Haideţi să analizăm riscurile, să vedem unde putem cheltui banii astăzi, fiind în pandemie, intrând în iarnă”, susţine Violeta Ivanov.

Şi comentatorul politic prezent în studioul emisiunii, Corneliu Ciurea, nu vede cu ochi buni organizarea alegrilor parlamentare anticipate.

„E paradoxal, toată lumea vorbeşte despre alegeri anticipate, dar să organizezi alegeri este foarte greu. Deci am putea avea un Guvern Chicu votat punctual practic de tot Parlamentul, mă refer la proiectele sociale”, afirmă comentaorul politic.

Potrivit legislaţiei în vigoare, alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc înainte cu 120 de zile de la şi 120 de zile după alegerile prezidenţiale.

De asemenea, un astfel de scrutin poate fi organizat atunci când preşedintele ţării poate semna decretul de dizovare a Legislativului, când nu se votează un nou Guvern sau când Parlamentul nu adoptă nicio lege timp de trei luni.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica