Facebook şi Amazon trebuie să plătească taxa pe servicii digitale

Ministerul de Finanţe din Franţa a trimis notificări marilor companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook şi Amazon.com, că trebuie să plătească taxa pe servicii digitale conform planificării, în decembrie, transmite Reuters.

Franţa a suspendat colectarea acestei taxe la începutul acestui an, în contextul negocierilor din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind reformarea legislaţiei fiscale internaţionale.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ministerul de Finanţe a anunţat de mult timp că va colecta taxa în decembrie, aşa cum era planificat, dacă discuţiile la nivelul OCDE nu vor avea succes, ceea ce s-a întâmplat atunci când cele aproape 140 de ţări implicate au convenit luna trecută să continue discuţiile până la jumătatea anului 2021.

”Companiile supuse taxei au fost notificate să plătească suma datorată pentru 2020”, a spus un oficial al ministerului.

Franţa a impus anul trecut o taxă de 3% pentru veniturile din servicii digitale obţinute în Franţa de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro în ţară şi de peste 750 de milioane de euro la nivel mondial.

Facebook a anunţat că poziţia sa ”este de a respecta legeslaţia fiscală a ţărilor unde operează”, adăugând că a primit documentul de impune din partea autorităţilor franceze.

Amazon a primit notificarea autorităţilor franceze şi o va respecta, potrivit unei persoane apropiate situaţiei din cadrul companiei.

Parisul a afirmat că va retrage taxa de îndată ce va fi convenit un acord în cadrul OCDE pentru actualizarea reglementărilor referitoare la taxarea transfrontalieră pentru era comerţului online.

În prezent, companiile de internet pot înregistra profiturile în ţări cu impozite mici, indiferent unde se află clienţii lor.

Discuţiile au stagnat pentru că administraţia Trump a fost reticentă să semneze un acord multilateral.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica