Ion Chicu: Moldova nu a fost și nu este izolată internațional

Potrivit premierului Ion Chicu, în decursul primului an de mandat, acesta a avut zeci de întâlniri constructive cu mai mulți ambasadori în țara noastră, printre care ambasadorul Statelor Unite ale Americii, ambasadorul României, al Rusiei, dar și ai altor state CSI, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Astfel, întrebat despre agenda pe care o promovează Occidentul și SUA în Republica Moldova, premierul susține că totul este relativ.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Totul este relativ, inclusiv influența țărilor care au un potențial mai mare sau mai mic, totul este relativ în această lume. Un lucru este clar: într-o lume în care economiile sunt strâns legate una de alta, unde o țară depinde de altă prin mai mulți indicatori, este important ca anume țările mici, care au un potențial mic, să aibă relații bune cu toate părțile”, a precizat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Ion Chicu susține că politica externă echilibrată reprezintă un factor importat, fapt care a stat la baza multor discuții și întrevederi cu ambasadorii din Republica Moldova.

Printre cele mai constructive relații, Ion Chicu face trimitere la întrevederile cu ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, în contextul programelor pe care le are țara noastră cu Fondul Monetar Internațional.

De asemenea, subiectul reformării sectorului justițiar al Republicii Moldova a fost o altă temă des abordată în cadrul întrevederilor cu reprezentanții statelor europene.

Totodată, prim-ministrul declară că are întrevederi foarte dese cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, dar și discuții cu rezultat pozitiv în urma întrevederilor cu ambasadorii statelor CSI.

Premierul menționează că guvernarea se conduce de o strategie externă echilibrată, fapt care nu a dus nicidecum la o izolare internațională a țării.

Reieșind din relațiile pe care le-am avut cu instituțiile externe de ființare, conform cifrelor, nu putem discuta despre o izolare. În ultimii cinci ani nimeni nu a reușit să atragă atâtea fonduri pentru infrastructură”, a argumentat Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica