Ion Chicu: Moldova nu a fost și nu este izolată internațional

spot_img

Potrivit premierului Ion Chicu, în decursul primului an de mandat, acesta a avut zeci de întâlniri constructive cu mai mulți ambasadori în țara noastră, printre care ambasadorul Statelor Unite ale Americii, ambasadorul României, al Rusiei, dar și ai altor state CSI, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Astfel, întrebat despre agenda pe care o promovează Occidentul și SUA în Republica Moldova, premierul susține că totul este relativ.

Totul este relativ, inclusiv influența țărilor care au un potențial mai mare sau mai mic, totul este relativ în această lume. Un lucru este clar: într-o lume în care economiile sunt strâns legate una de alta, unde o țară depinde de altă prin mai mulți indicatori, este important ca anume țările mici, care au un potențial mic, să aibă relații bune cu toate părțile”, a precizat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Ion Chicu susține că politica externă echilibrată reprezintă un factor importat, fapt care a stat la baza multor discuții și întrevederi cu ambasadorii din Republica Moldova.

Printre cele mai constructive relații, Ion Chicu face trimitere la întrevederile cu ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, în contextul programelor pe care le are țara noastră cu Fondul Monetar Internațional.

De asemenea, subiectul reformării sectorului justițiar al Republicii Moldova a fost o altă temă des abordată în cadrul întrevederilor cu reprezentanții statelor europene.

Totodată, prim-ministrul declară că are întrevederi foarte dese cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, dar și discuții cu rezultat pozitiv în urma întrevederilor cu ambasadorii statelor CSI.

Premierul menționează că guvernarea se conduce de o strategie externă echilibrată, fapt care nu a dus nicidecum la o izolare internațională a țării.

Reieșind din relațiile pe care le-am avut cu instituțiile externe de ființare, conform cifrelor, nu putem discuta despre o izolare. În ultimii cinci ani nimeni nu a reușit să atragă atâtea fonduri pentru infrastructură”, a argumentat Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

PAS o critică primarul ales pentru că nu s-a apucat de lucru, în condițiile în care anume PAS obstrucționează validarea mandatului de primar

Curtea de Apel a dat câștig de cauză pentru primarul ales din comuna Grătiești, declară Dinu Plîngău. Câștig și la Apel pentru Grătiești! Olga Caraman a câștigat alegerile de la Grătiești cu 78%, iar mandatul doamnei primar continuă să nu fie validat nici pană în...

Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei

"Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Moldova acum 20 de ani, se numără printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE. Bruxelles-ul NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul parafat deja atunci de Chișinău...

Noul meniu în grădinițele din Capitală se va modifica

Primăria Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP. Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica