Investițiile în dezvoltarea localităților rurale vor continua și în 2021

Prim-ministru Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele raionului Taraclia, Ivan Pîslari, la care a discutat despre situația social-economică din raion și prioritățile autorităților publice locale (APL) în contextul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

Premierul a reiterat că Guvernul va continua investițiile masive în infrastructură și în anul viitor: ”Suntem la etapa de definitivare a proiectului Bugetului pentru anul 2021. Vom continua implementarea proiectului „Drumuri Bune” pentru care sunt prevăzute, preventiv, 900 milioane lei”, a declarat Ion Chicu.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În context, șeful Executivului a fost informat despre implementarea proiectului ”Drumuri Bune”, care înregistrează abateri de la termenii prevăzuți în contracte. Ion Chicu a solicitat să fie întreprinde toate măsurile necesare, pentru evitarea restanțelor. Proiectul pentru anul curent prevede reablilitarea mai multor porțiuni de drum în 21 de localități. În acest scop, din Bugetul de Stat au fost alocate cca 16.5 milioane de lei.

Premierul a fost informat că situația epidemiologică în raion este stabilă, numărul persoanelor infectate a depășit pragul de 1000, însă 80%  dintre locuitori s-au vindecat complet.

Președintele raionului Taraclia a apreciat conlucrarea cu autoritățile publice centrale și a menționat că au fost implementate zeci de proiecte de infrastructură, cu susținerea Guvernului și a partenerilor externi.

A fost abordat și subiectul privind implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care prevede dezvoltarea infrastructurii de management al deșeurilor în mai multe raioane ale țării, inclusiv în Taraclia.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica