Investițiile în dezvoltarea localităților rurale vor continua și în 2021

spot_img

Prim-ministru Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele raionului Taraclia, Ivan Pîslari, la care a discutat despre situația social-economică din raion și prioritățile autorităților publice locale (APL) în contextul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

Premierul a reiterat că Guvernul va continua investițiile masive în infrastructură și în anul viitor: ”Suntem la etapa de definitivare a proiectului Bugetului pentru anul 2021. Vom continua implementarea proiectului „Drumuri Bune” pentru care sunt prevăzute, preventiv, 900 milioane lei”, a declarat Ion Chicu.

În context, șeful Executivului a fost informat despre implementarea proiectului ”Drumuri Bune”, care înregistrează abateri de la termenii prevăzuți în contracte. Ion Chicu a solicitat să fie întreprinde toate măsurile necesare, pentru evitarea restanțelor. Proiectul pentru anul curent prevede reablilitarea mai multor porțiuni de drum în 21 de localități. În acest scop, din Bugetul de Stat au fost alocate cca 16.5 milioane de lei.

Premierul a fost informat că situația epidemiologică în raion este stabilă, numărul persoanelor infectate a depășit pragul de 1000, însă 80%  dintre locuitori s-au vindecat complet.

Președintele raionului Taraclia a apreciat conlucrarea cu autoritățile publice centrale și a menționat că au fost implementate zeci de proiecte de infrastructură, cu susținerea Guvernului și a partenerilor externi.

A fost abordat și subiectul privind implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care prevede dezvoltarea infrastructurii de management al deșeurilor în mai multe raioane ale țării, inclusiv în Taraclia.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica