Pot să-mi pun și eu o panglică galbenă, să scriu „demisia, alegeri!”

spot_img

Primul ministru Ion Chicu spune că nu va demisiona, cel puțin nu până la ceremonia de învestire a noului președinte de țară. Mai mult decât atât, Chicu spune că dacă până atunci se vor vota legile prioritare pentru țară – bugetul de stat și Politica Fiscală, atunci poate să-și pună și el „o panglică galbenă pe care să scrie „demisia” sau „alegeri anticipate”.”

Potrivit premierului, există mai multe posibilități de a iniția procesul de alegeri parlamentare anticipate, scrie UNIMEDIA.

„Pot să-mi depun demisia sau pot să insist, de exemplu, pe unele prevederi din Politica Fiscală, cu care deputații nu sunt de acord și ei să vină cu moțiune de cenzură. Am spus și repet, faptul că doamna Maia Sandu este Președinta aleasă este un fapt, iar dacă eu voi rămâne prim-ministru nu se știe”, la emisiune Cutia Neagră de la TV8.

Ping-pongul cu demisia sau demiterea Guvernului Chicu a început imediat după alegerile prezidențiale. Președinta aleasă, Maia Sandu a declarat că acest Guvern trebuie să demisioneze, odată cu plecarea lui Igor Dodon din funcția de șef de stat.

La rândul său, Igor Dodon i-a propus Maiei Sandu să-și învestească propriul Guvern ca să preia în totalitate administrarea țării „și pentru a putea realiza promisiunile electorale date oamenilor în campania electorală”.

Maia Sandu a respins însă oferta, afirmând că acest lucru ține de competența Parlamentului, iar actualul Legislativ nu este în măsură să ofere majoritate pentru un astfel de Executiv. Asta chiar dacă socialiștii au anunțat că sunt gata să voteze pentru un astfel de cabinet de miniștri.

În același timp, atât Igor Dodon, cât și Maia Sandu vorbesc despre necesitatea organizării de alegeri parlamentare anticipate.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica