Ala Nemerenco: În decembrie să ne așteptăm încă la 39 mii cazuri noi și în ianuarie – la 50 mii.

Sandu: Duminică ieșim cu măști în PMAN. Vremea hoților a trecut. “Dragi cetățeni, noi suntem mulți, noi suntem puternici și uniți. Prin această unitate am învins la alegerile prezidențiale și vom învinge și împotriva hoților. Vă rog să păstrați și în continuare distanța fizică și să veniți cu mască la evenimentul de duminică. Vă rog foarte mult să ne protejăm unii pe alții. Duminică, 6 decembrie, în PMAN venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos, ei pot pleca rușinos!”, a conchis Maia Sandu.

Maia Sandu are refren – hoții, bandiții ….

În această dimineață sute de persoane au protestat în scuarul Parlamentului, nemulțumiți de mai multe proiecte ce urmează să fie adoptate astăzi de Legislativ. Oamenii legii susțin că potrivit unor estimări la protestul de astăzi din centrul Capitalei au participat nu mai puțin de 1.000 de persoane.

Dacă proteste se poate, deci se poate și în bar după 22.00, se poate și cumătrie câte 100-1000 de persoane.

Astăzi Republica Moldova a bătut un record absolut – 1.727 de infectați

Ala Nemerenco, consilierul președintelui Maia Sandu a prevăzut zilele trecute progresul cifrele infecțiilor pentru luna decembrie și ianuarie.

”În grafic e prezentată situația înregistrată în fiecare lună separat, iar în roz în coloană este indicatorul simplu de multiplicare ale cazurilor în progresie de la o lună la alta. Nu indicatorul estimat clasic R0 de contagiozitate, dar cel real care deja s-a produs – adică la câte persoane noi în luna următoare a fost transmisă infecția de către cei infectați luna trecută conform datelor statistice. Dacă aplicăm pentru lunile decembrie-ianuarie un multiplicator de doar 1,3 (deși în aug/sept/oct el a fost 1,4-1,5), în decembrie să ne așteptăm încă la 39 mii cazuri noi și în ianuarie – la 50 mii. Și doar în două luni atingem un nou “record” de 200 mii. Dintre care încă alți 2 mii vor deceda. Dacă nu faceți nimic și doar numărați statisticile…

Atât. Sper să fiu înțeleasă, dle Premier. Nu am venit cu mecanisme prea sofisticate. Ca să nu vă supăr prea tare, am folosit doar cifrele raportate de autorități. Care nici pe departe nu sunt reale. Infectați sunt minim de 3 ori mai mult. De aia și progresia e atât de rapidă.

Aveți grijă de dumneavoastră, dragi oameni și purtați, vă rugăm mult, masca. Protejați-i pe cei dragi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *