Medicii vor să protesteze !

Expertul economic Gheorghe Costandachi sugerează că și medicii sunt în drept să iasă la proteste.

Într-o postare pe Facebook, el declară că ”folosirea mulțimii în scopuri personale nu este demn, așa cred eu.

Nu am calculat ieri câți oameni au fost la protest, dar majoritatea nu au respectat cerințele față de protecție contra acestui Covid-19.

Medicii vor să protesteze, dar au o responsabilitate mai mare decât a politicienilor

Așa un gând. De ce medicii să nu iasă la proteste, dar masiv nu așa, să lase bolnavii, spitalele, clinicile, chiar și cele private.

Ei, medicii au o dilema – au votat cu Maia Sandu, dar ar ieși la protest. De ce spun asta? Fiindcă mai mulți dinte medici cu care am discutat, chiar majoritatea, afirmă asta.

Protestul lor să fie nu unul obișnuit. Ei trebuie să manifeste un fel de protest de indignare față de cei care nu respecta recomandările OMS, protest împotriva politicienilor care își fac capital politic cu cinism împotriva sănătății oamenilor și împotriva medicilor.

Iar îmi apare în prim plan ”Oamenii buni”. In asemenea situație sunt și toți oamenii buni juriști, profesorii, diasporă care se îngrijorează pentru părinții lor aici care ies la protest pentru democrație și lupta invizibila cu corupția, dar pot muri fără medicamente, fără un pat la spital și fără un medic sănătos.

După cum vedeți, cinismul căpeteniilor celor care dezbină după criteriul de bonitate, este fără limite aici”, mai declară Gheorghe Costandachi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *