Candu: Ar fi o iresponsabilitate în prag de iarnă să arunci țara în alegeri

spot_img

Candu nu vrea anticipate și propune un guvern tehnocrat: „Este o iresponsabilitate în prag de iarnă să arunci țara în alegeri”

Partidul Pro Moldova susține că țara nu este pregătită pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și optează pentru învestirea unui nou guvern, minoritar, da orientare pro-europeană, care să asigure perioada de tranziție spre scrutin. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă din 7 decembrie, noteaz[ Newsmaker.

Andrian Candu este de părere că nu este momentul potrivit pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu consider că, la ora actuală, societatea este atât de obosită, de disperată din cauza problemelor pe care le trăiește în fiecare zi la nivelul crizei sanitare, în domeniul economic. Și dacă credeți că majorității cetățenilor le pasă de alegeri greșiți amarnic. Ar fi o iresponsabilitate în prag de iarnă să arunci țara în alegeri. Noi, cei din Pro Moldova, vrem schimbare, dar să vină natural și corect”, a argumentat Candu.

Deputatul s-a pronunțat în favoarea învestirii unui guvern tehnocrat.

„La ora actuală există posibilitate în parlament să fie format un alt guvern, o altă guvernare, inclusiv minoritară, cu un guvern de tehnocrați, de orientare pro-europeană, care ar putea să administreze țara într-o perioadă de tranziție, până a ajuns la alegeri anticipate. Consultare pe plaforma parlamentară reprezintă o minciună și o manipulare. Cei care vin în fața presei și spun că vor anticipate mint, pentru că se țin de fotolii”, a conchis Candu.

Andrian Candu a spus că nu va merge la consultările inițiate de Partidul Socialiștilor, în vederea negocierii declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

„Nu cred că sunt necesare discuții pe acest subiect. În general, dizolvarea parlamentului sau organizarea alegerilor parlamentare anticipate se face prin două modalități: sau în parlament există un blocaj de trei luni sau actualul guvern își dă demisia și nu este format un alt guvern pe parcursul a 45 de zile, din două încercări. Ce alte discuții mai pot fi? Dacă așa cum au declarat socialiștii, echipa ȘOR, care este în majoritate sau alte partide, nu mai rămâne decât ca dl Chicu să-și dea demisia. Nu se doresc aceste alegeri”, a adăugat parlamentarul.

Andrian Candu a precizat că a participat pe 6 decembrie la protestul organizat de PAS din solidaritate cu dorința cetățenilor față de o schimbare și în lupta cu acest regim.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica