Premierul Ion Chicu: „Îndemnăm politicienii să manifeste responsabilitate majoră față de cetățeni”

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința de lucru tradițională cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Conducerea țării a examinat agenda evenimentelor pentru săptămâna care a început.

În cadrul briefingului de presă, șeful Guvernului a subliniat importanța concentrării Executivului și a Parlamentului pe examinarea celor patru proiecte bugetar-fiscale, astfel încât țara să poată funcționa corespunzător și să nu se ateste întârzieri la achitarea plăților sociale.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Guvernul vine cu un apel către deputați să se concentreze pe acele patru proiecte și să elaboreze amendamentele necesare pe care săptămâna viitoare să le examinăm și să le avizăm în ședință de Guvern. Ulterior, vom remite Legislativului avizul pe aceste amendamente, în speranța că săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate sau chiar va aproba aceste proiecte importante: politica bugetar-fiscală și vamală, bugetul de stat, bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) și bugetul asigurărilor sociale”, a spus premierul.

Ion Chicu a declarat că, în pofida faptului că unii politicieni au intrat în campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate imediat după 15 noiembrie, Cabinetul de miniștri are rolul major de asigurare a securității bugetare a țării.

„Guvernul are o datorie morală față de societate, să promoveze legile bugetar fiscale, altfel țara, începând cu luna februarie,  va avea mari deficiențe la achitarea salariilor și pensiilor. Îndemnăm politicienii să manifeste responsabilitate majoră față de cetățenii Republicii Moldova”, a încheiat premierul Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica