În tinerețe a spălat vase, iar acum a ajuns să ofere cadouri de un miliard de lire angajaților

Șeful unei înfloritoare companii britanice a împărțit mai mult de 1 miliard de lire sterline angajaților săi, în acțiuni.

Matthew Moulding, 48 de ani, fondatorul The Hut Group (THG) din Manchester, spune că aproximativ 430 de angajați au primit acțiuni gratuite în ultimii 10 ani. „Am creat mai mulți milionari decât orice altă companie din istoria corporatistă britanică”, a declarat antreprenorul. „Acțiunile sunt 100% cadou, nimeni nu a trebuit să plătească nimic. Am schimbat cu adevărat multe vieți”, a mai declarat Matt, notează DIGI 24.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ca urmare a creșterii valorii acțiunilor, 74 dintre angajații firmei au devenit milionari, a mai spus el. Între cei care au primit acțiuni sunt manageri, secretare și muncitori în depozite. Matt spune că numărul milionarilor urmează să crească, deoarece 175 de milioane de lire sterline nu au fost încă distribuite.

Matt Molding intenționează să doneze tot salariul său de 750.000 de lire către organizații caritabile, pentru a schimba viața unor oamenilor care au avut mai puțin noroc decât el.

Un șofer care a lucrat mai puțin de 2 ani pentru Matt a câștigat din acțiuni sume din care și-a cumpărat o mașină nouă, și-a rezervat o vacanță de vis anul viitor în SUA și Canada și a făcut un cont de economii pentru cei doi copii ai săi.

Matt Molding s-a născut în Colne, Lancashire. Viața lui s-a schimbat total după ce The Hut Group a devenit una dintre cele mai mari firme de tehnologie din Marea Britanie. După ce și-a listat la bursă compania, în toamna acestui an, Matt Moulding a câștigat 830 de milioane de lire sterline. Averea lui a ajuns la 960 de milioane de lire sterline, potrivit BBC News.

Primul său loc de muncă a fost ca spălător de vase și a fost exmatriculat de la facultate din cauza absențelor. A fost muncitor într-o fabrică, apoi a început să vândă CD-uri online, după care a început să dezvolte site-uri pentru alți comercianți cu amănuntul. The Hut Group, o platformă de comerț electronic care operează peste 100 de site-uri, vinde de la articole de frumusețe până la produse de nutriție. Compania valorează acum 6,3 miliarde de lire sterline.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica