Eșanu: Este opera montata in iunie 2019

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco declară că există două scenarii care ar putea duce la alegeri parlamentare anticipate: fi cel puţin 51 de deputaţi nu votează de două ori pentru învestirea unui nou guvern, fie situaţia în care nu există certitudinea că nu se găsesc 51 de deputaţi care să nu voteze un nou guvern. În ambele scenarii, decizia cu privire la data concretă aparţine Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, spune Sergiu Litvinenco.

Reluarea activității Legislativului va fi puțin probabilă

Nicolae Esanu, ”Chiar ma inreb ce au fumat cei care spun ca Parlamentul ar putea fi dizolvat in rezultatul manevrelor Presedintelui, care ar refuza timp de trei luni sa desemneze un candidat pentru functia de Prim-ministru sau impreuna cu unul sau mai multi complici organizeaza un spectacol, care nu ar permite sa se ajunga la vot in Parlament. Si pacat ca nu avem posibilitatea sa ascultam ce ar spune aceleasi persoane, daca un Presedinte care nu le place ar incerca sa faca asemenea manevre”, scrie Nicolae Esanu, consilierul prim-ministrului Ion Chicu și fost Secretar de Stat la ministerul Justiției.

Stanislav Pavlovschi constată că asemenea scenarii sunt din aceeași serie cu demiterea președintelui pentru 5 minute. În replică, Eșanu constată că este mult mai grav – este din opera montata in iunie 2019.

Comunicăm