Chicu: Protestatarii au cumpărat tractoarele din impozitele plătite de polițiști, profesori, medici…”

Organele de drept au pornit dosare penale în privința acțiunilor fermierilor protestatari, după ce patru polițiști au fost răniți în cadrul îmbrâncelilor de astăzi. Premierul Ion Chicu i-a cerut Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să fie asigurată ordinea publică și să nu fie admise cazur când polițiștii „să fie călcați de tractoare”.

„Avem la ora actuală 54 de tractoare, dintre care opt au fost parcate pe trotuar și pe gazonul din fața Parlamentului. Aceste opt tractoare s-au deplasat fără a se subordona cerințelor legale ale polițiștilor. Astfel, un carabinier a fost rănit la picior, iar alți trei polițiști la mâini, cap și abdomen. Toți sunt în afara pericolului, dar au fost preluați de ambulanță”, a raportat astăzi Voicu în cadrul ședinței ordinare a Guvernului.

Premierul Ion Chicu reacționat foarte dur la adresa fermierilor și i-a acuzat că provoacă stricăciuni, fără să plătească măcar un leu impozit.

„Nu cred că în autorizația de protest este prevăzut că tractoarele au permisiunea să urce pe scări. Aceste tractoare au fost cumpărate inclusiv din impozitele pe care le plătesc polițiștii, învățătorii, medicii, oamenii de cultură. Aceștia care sunt în fața Parlamentului nu plătesc impozite. Sau dacă acel de la Ștefan Vodă plătește un leu, ulterior primește trei înapoi. Eu nu cred că societatea nostră este gata mai departe să tolereze ca să fie luați bani de la învățători și medici, pentru ca să fie plătiți liderii agricultori. Mai ales că anul acesta s-a acordat o sumă record de 1,2 miliarde de lei pentru agricultori”, a declarat Chicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *