Slusari și Nastase pun presiune pe Guvern încă din vară

Andrei Năstase a delcarat că datorită presiunii PPDA și a fermierilor făcută pe Guvern, ei și-au obținut drepturile.

”PPDA a susținut protestele încă din vară, fermierii și-au obținut parțial drepturile”, declară Andrei Nastase.

Fermierii rămân fără tehnică și cu datorii

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Amintim că premierul Ion Chicu „face apel la rațiunea ”corsarului sur” care și-a adus acum flota de tractoare în Piața Marii Adunări Naționale. Aceste tractoare sunt procurate pe banii poporului, în mare parte, din subvenții. Și cineva în cel mai iresponsabil mod își bate joc în primul rând de agricultori care au muncit tot anul. Acum îi folosește în scopuri politice. Spuneți-i acestui vicepreședinte de Parlament să vină cu amendamente și vom discuta. Să arate că-i pasă de acești agricultori, dar nu i-a adus în Piață ca să-i sacrifice frigului și pandemiei”, a menționat premierul Ion Chicu.

Protestele agricultorilor din Piața Marii Adunări Naționale devin tot mai politizate. Fermierii sunt susținuți să iasă în stradă de către PAS și PPDA. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, la Prime TV. Totodată, șeful statului spune că din discuții cu cetățenii a aflat că oamenii nu văd cu ochi buni aceste proteste.

„Cetățenii simpli mă întreabă, dl Dodon, dar de ce dvs ajutați liderii de la mine din sat, care au luat terenurile și nouă la cotă nu ne dau nimic. Eu nu știu ce să le spun. Ei au dreptate în felul lor. Și la ei a ars porumbul pe deal”, a spus Igor Dodon.

Amintim că Guvernul a alocat 300 de milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de producători la culturile cerealiere din prima grupă. Pentru un ha de grâu de toamnă producătorul agricol primește despăgubiri în sumă de 1500 delei, orz de toamnă – 1530 de lei, rapița – 2100 de lei, terenurile reînsămânțate – 1620 de lei, plantații pomicole – 3800 de lei, legume – 2 000 de lei, viță de vie – 3 000 de lei.

Menționăm că astăzi poliția a venit cu un mesaj ca ”urmare a unor declarații publice de a protesta agresiv, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Poliția vine cu recomandări pentru agricultori

Oamenii legii solicită atât participanților la proteste, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

VIDEO Fadei Nagacevschi: Toată responsabilitatea pentru eșecul prevetting-ului și vetting-ului este a Maiei Sandu

„Prevetting-ul și vetting-ul nu este a Parlamentului. Este inițiativa exclusive a Maiei Sandu. Tot eșecul este exclusiv al Maiei Sandu. Olesea Stamate și Sergiu Litvinenco au fost pe post de instrumente, utilizați pentru promovarea acestei reforme. Dar în continuare efectele adverse și eșecul sunt...

Regulamentul pentru selectarea procurorului general va fi modificat. Veronica Mihailov-Moraru: Am discutat mai multe opțiuni

Regulamentul pentru selectarea procurorului general va fi modificat. Vor fi incluse noi prevederi. Acestea deja au fost discutate cu membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Discuții sunt inclusiv cu reprezentanții Comisiei Europene. Regulamentul nu va schimba criteriile de selecție a procurorului, dar va detalia procedura...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica