Maia Sandu are lista scurtă pentru viitorul premier

Surse apropiate Maiei Sandu au comunicat pentru Democracy.md o listă de persoane, care speră să conducă viitorul guvern după demisia premierului Ion Chicu. Dacă va fi numit un nou Guvern, condiția e ca acesta să activeze până la alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc la anul.

Săptămâna viitoare ne așteaptă violențe?

Astfel, ca și opțiune de candidat la funcția de prim-ministru figurează Vadim Brânzan, care a anunțat public că este gata să preia acest fotoliu „într-un guvern de sacrificiu”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Mai mult, acesta ar fi promovat pe bani niște apariții în presă a ideii că el ar fi un bun șef de guvern. Șansele lui, însă, nu sunt mari. Maia Sandu nu l-a dorit nici în echipa de la președinție.

Președintele ales are alte două opțiuni preferențiale: Ion Sturza sau Olesea Stamate. Ambele nume au apărut de multe ori în spațiul public ca și potențiali premieri propuși de Maia Sandu.

Slusari: Moldova, nahren s pleaja – să fie COVID !!!

Acestea nu sunt singurele nume care figurează ca și potențial prim-ministru. Unii foști sau actuali parteneri politici i-au amintit Maiei Sandu că au susținut-o la prezidențiale „și ar fi bine de întors datoria”. Primul în acest rând este Renato Usatîi, care i-a transmis prin doi ambasadori străini Maiei Sandu. „Că este gata să-și asume un guvern de tranziție”. Sursele mai spun că mai mulți deputați PPDA intenționează să-l propună pe Andrei Năstase să conducă guvernul, sperând astfel să reabiliteze și partidul. Însă nici în PPDA nu este susținere totală pentru această candidatură. Printre cei care este împotriva este și Alexandr Slusari.

Din lista celor care se visează prim-ministru din contul „datoriei pentru susținerea la alegeri” mai sunt Pavel Filip și Dorin Chirtoacă. Filip crede că e ultima speranță să-și întoarcă partidul pe linie de plutire prin instrumentul guvernului, dar în anturajul Maiei Sandu această candidatură provoacă doar respingere. În același timp, dorința lui Chirtoacă „nici nu este luată în serios”.

În această listă mai figurează numele Anei Guțu, dar deocamdată nu cunoaștem cine o promovează.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica