Reunire de urgență

Consiliul European se reunește de urgență, luni, pentru a găsi soluții la criza provocată de noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Oficialii Uniunii Europene vor stabili luni dimineață, într-o ședință de urgență, măsurile care se impun ca răspuns a apariției unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, care a forțat mai multe țări să oprească legăturile cu Londra, transmite BBC.

Printre aceste state se numără Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda, Canada, România.

Oficiali din sănătate afirmă că noua tulpină de coronavirus este cu 70% mai transmisibilă, dar încă nu există probe că are un grad crescut de mortalitate.

Săptămâna viitoare ne așteaptă violențe?

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că virusul „a scăpat de sub control” în timp ce Danemarca, Italia și Olanda au anunțat că au detectat deja cazuri cu noua tulpină.

Însă Jens Spahn, ministrul german al sănătății, a declarat că experţii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că vaccinurile împotriva COVID-19 concepute până în prezent sunt eficace şi împotriva noii tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie.

Comunicăm