Operatorii trebuie să înţeleagă circumstanţele şi să comunice

spot_img

Europenii mai văd pârtiile doar în poze: Piaţa de ski a continentului, cu venituri anuale de 28 de miliarde de dolari, este zdrobită de ultimele restricţii de circulaţie

Alpii reprezintă peste o treime din cele 2.084 de resorturi de ski la nivel mondial, iar sărbătorile de iarnă generează venituri anuale de 28 de miliarde de euro, aproape 33% din totalul la nivel global şi circa 7% din valoarea pieţei europene de turism, scrie zf.ro cu referire la Financial Times.

Tot mai multe resorturi din Austria şi Italia anunţă ca îşi vor opri activităţile, iar Franţa a declarat deja că toate resorturile de ski vor rămâne închise până pe 7 ianuarie.

Elveţia reprezintă singura excepţie, însă autorităţile sunt din ce în ce mai presate de ţările vecine să reaplice măsurile de carantină.

Crystal Ski Holidays, cea mai mare companie a industriei, a anunţat că rezervările sunt cu 50% sub nivelurile de anul trecut. Operatorul trimite către Alpi circa 170.000 de turişti în fiecare an , dar şi-a redus până acum numărul de resorturi cu peste 20%.

Cel mai mare competitor al companiei, Hotelplan, care este de două ori mai mic decât Crystal Ski Holidays, şi-a anulat toate rezervările pentru lunile decembrie şi ianuarie. „Restul sezonului este pe muchie de cuţit”, a declarat CEO-ul Joe Ponte.

În plus, Ski Club of Great Britain (SCGB) a anunţat că rezervările au scăzut cu 70% faţă de anul trecut, iar grupul Tui – care deţine Crystal Ski – a raportat pierderi anuale de 3,2 miliarde de euro.

Operatorii trebuie să înţeleagă circumstanţele de anul acesta şi să continue să comunice cu clienţii”, a adăugat Joe Ponte.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica