Operatorii trebuie să înţeleagă circumstanţele şi să comunice

Europenii mai văd pârtiile doar în poze: Piaţa de ski a continentului, cu venituri anuale de 28 de miliarde de dolari, este zdrobită de ultimele restricţii de circulaţie

Alpii reprezintă peste o treime din cele 2.084 de resorturi de ski la nivel mondial, iar sărbătorile de iarnă generează venituri anuale de 28 de miliarde de euro, aproape 33% din totalul la nivel global şi circa 7% din valoarea pieţei europene de turism, scrie zf.ro cu referire la Financial Times.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Tot mai multe resorturi din Austria şi Italia anunţă ca îşi vor opri activităţile, iar Franţa a declarat deja că toate resorturile de ski vor rămâne închise până pe 7 ianuarie.

Elveţia reprezintă singura excepţie, însă autorităţile sunt din ce în ce mai presate de ţările vecine să reaplice măsurile de carantină.

Crystal Ski Holidays, cea mai mare companie a industriei, a anunţat că rezervările sunt cu 50% sub nivelurile de anul trecut. Operatorul trimite către Alpi circa 170.000 de turişti în fiecare an , dar şi-a redus până acum numărul de resorturi cu peste 20%.

Cel mai mare competitor al companiei, Hotelplan, care este de două ori mai mic decât Crystal Ski Holidays, şi-a anulat toate rezervările pentru lunile decembrie şi ianuarie. „Restul sezonului este pe muchie de cuţit”, a declarat CEO-ul Joe Ponte.

În plus, Ski Club of Great Britain (SCGB) a anunţat că rezervările au scăzut cu 70% faţă de anul trecut, iar grupul Tui – care deţine Crystal Ski – a raportat pierderi anuale de 3,2 miliarde de euro.

Operatorii trebuie să înţeleagă circumstanţele de anul acesta şi să continue să comunice cu clienţii”, a adăugat Joe Ponte.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica